Στην Τουρκία την Δευτέρα και ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Αποστολή Κωνσταντινούπολη: Μανιάνα Καλογεράκη
 
Δεν υπήρξε πρόσκληση στον κο Αναστασιάδη για επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, δήλωσε ο Μεβλουτ Τσαβούσογλου μετά το τέλος της συνάντησης του με τον Άντρο Κυπριανού.
 
Ο  Τούρκος ΥΠΕΞ απάντησε στην πληροφορία που διέρρευσε τις τελευταίες ώρες περί επίσκεψης του Πρόεδρου Αναστασιάδη στην Τουρκία , λέγοντας ότι δεν υπήρξε πρόσκληση και ότι ο κος Αναστασιάδης έχει βρεθεί στην Τουρκία το 2005 για ανεπίσημη επίσκεψη , όπως ανεπίσημη είναι και αυτή του κου Κυπριανού .
 
Ο κος Τσαβούσογλου ανέφερε πως την Δευτέρα θα βρίσκεται στην Τουρκία για επαφές και ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι εντείνονται οι επαφές για λύση του Κυπριακού. 
 
Τέλος αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του όταν ρωτήθηκε πως είναι δυνατόν το ΑΚΕΛ να στηρίζει την λύση του κυπριακού, όταν έχουν προηγηθεί στο παρελθόν διάφορα ζητήματα . "Στο παρελθόν η ηγεσία του ΑΚΕΛ ήταν άλλη και σήμερα είναι άλλη", κατέληξε ο κος Τσαβούσογλου .
 

Δειτε Επισης

Συναντήθηκε με τον Ντάουτι η Ολγκίν-Πήρε διαβεβαιώσεις από Βρετανία για στήριξη των προσπαθειών της στο Κυπριακό
Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι διελεύσεις από τα οδοφράγματα το 2024-Ξεπέρασαν τα επτά εκατομμύρια
Στηρίζει Ερχιουρμάν για «πρόεδρο» ο Τσελέρ-Έλαβε πλήρη εξουσιοδότηση από το ΚΚΔ
Δυναμιτίζει το κλίμα πριν την πενταμερή o Tατάρ-Διαμαρτυρήθηκε στον Γκουτέρες για συλλήψεις σφετεριστών
Δεν επηρεάζεται άμεσα από πιθανή συμφωνία Βρετανίας-Γαλλίας για το Μεταναστευτικό η Κύπρος
Κρατά αποστάσεις από την κόντρα ΔΗΣΥ και Οδυσσέα ο Πρόεδρος-Δεν θα εμπλακεί στο δημόσιο διάλογο
Αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις των Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος-Σπόντες για τη στάση του Τατάρ
Ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος: Θα ισχύσουν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για ηλεκτρική διασύνδεση
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου Λούκα Φουρλά-«Ένας χρόνος δράσης, ουσίας, μακριά από λαϊκισμούς»
Εισέπραξε «όχι» από την ΕΔΕΚ το ΔΗΚΟ για συνεργασία στις Βουλευτικές-Ανοιχτοί σε ευρύτερη συνεργασία