Της απέσπασαν πέντε χιλιάδες ευρώ μέσω email

Υπόθεση πλαστοπροσωπίας και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, ποσού άνω των πέντε χιλιάδων ευρώ, διερευνά η Αστυνομία στην Αμμόχωστο.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από 49χρονη Αγγλίδα μόνιμη κάτοικο Κύπρου ότι κατά το έτος 2015, εισέπραξε από ενοικίαση κατοικίας για λογαριασμό συμπατριώτη της, το χρηματικό ποσό των 5,253 ευρώ, με τον οποίο είχαν ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω e-mail.
 
Στις αρχές Δεκεμβρίου 2015, έλαβε μήνυμα από καινούργιο e-mail, το οποίο είχε διαφορά ένα γράμμα από το αρχικό του συμπατριώτη της, δίνοντας αριθμό λογαριασμού της τράπεζας Barclays για να εμβάσει το χρηματικό ποσό των 5,253 ευρώ.
 
Στις 18 Δεκεμβρίου 2015 η 49χρονη απέστειλε μέσω της Τράπεζας Κύπρου από τον τραπεζικό της λογαριασμό στον τραπεζικό λογαριασμό που της είχε δοθεί και είχε συνωνυμία με το αρχικό πρόσωπο, το χρηματικό ποσό των 5,253 ευρώ.
 
Σε μεταγενέστερο χρόνο η 49χρονη αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για συνωνυμία με το πραγματικό πρόσωπο και ότι τα χρήματα κατατέθηκαν σε λογαριασμό αγνώστου.
 
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.
 

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική αιμορραγία πεντάχρονο αγοράκι που έπεσε από μπαλκόνι στη Λάρισα
«Αλλάξτε τους κωδικούς σας τώρα!» λένε οι ειδικοί μετά τη διαρροή σε πλατφόρμες, όπως Apple, Facebook και Google
Ώρες αγωνίας για 16χρονη που απουσιάζει από το χώρο διαμονής της
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αερόστατο στη Βραζιλία-Τουλάχιστον οκτώ νεκροί
Άνδρας επιτέθηκε και κτύπησε υπάλληλο του Δήμου Παραλιμνίου γιατί του μετακίνησε τις πετσέτες από ξαπλώστρα
Νέες απειλές Γιλμάζ για διώξεις σφετεριστών-«Θα δουν τις συνέπειες αυτού στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε αποθήκη νηπιαγωγείου στο Τσέρι-Επεκτάθηκε σε πέργολα και αλουμινένια είσοδο
Προστατεύθηκαν δυο κατοικίες από την πυρκαγιά στην Πάφο-Τέθηκε υπό έλεγχο
Σε κινητοποίηση οι δυνάμεις πυρόσβεσης για πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Τάλας και Κισσόνεργας
Φιντάν: «Δυο κράτη και δυο λαοί στην Κύπρο»