Τρεις νέες αιτήσεις για κυπριακές αεροπορικές εταιρίες

Τρεις αιτήσεις από κυπριακές εταιρείες για παραχώρηση πιστοποιητικού αερομεταφορέα (ΑOC) εξετάζει το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης.

«Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας εξετάζει άλλες τρεις αιτήσεις για παραχώρηση πιστοποιητικού αερομεταφορέα που υπεβλήθησαν από κυπριακές εταιρείες», ανέφερε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης χωρίς ωστόσο αναφερθεί σε ονόματα λόγω του πρόωρου της διαδικασίας.

Αυτή τη στιγμή το ΤΠΑ εξετάζει τις αιτήσεις και υποβάλλει συμπληρωματικές ερωτήσεις, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, μετά την παραχώρηση του ΑΟC, το αίτημα θα μεταφερθεί στην Αρχή Αδειοδότησης Αεροπορικών Μεταφορών στο Υπουργείο Μεταφορών, της οποίας προεδρεύει ο ίδιος, για την παραχώρηση εμπορικής άδειας αερομεταφορών.

Σημειώνεται ότι ήδη τις απαιτούμενες άδειες έλαβε η Tus Airways, μια εταιρεία που συστάθηκε από πιλότους των πρώην Κυπριακών Αερογραμμών, η οποία αρχίζει το πτητικό της πρόγραμμα στα μέσα Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το Υπουργείο εξετάζει και αιτήσεις ξένων εταιρειών για τη διενέργεια πτήσεων από και προς την Κύπρο.

Χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα, ο κ. Μιχαηλίδης περιορίστηκε να αναφέρει πως «υπάρχουν πολλά αιτήματα τα οποία εξετάζονται».
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 4,7 εκατ. ευρώ
Τρεις τραυματίες από την πτώση μεταλλική διαφημιστική κατασκευής στα κατεχόμενα
Ηλεκτρονικές συνταγές και ιατρικά δεδομένα ταξιδεύουν με τους Κύπριους πολίτες-Εντός Μαΐου οι ανακοινώσεις
Βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού-Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Αγώνας για μια εξέταση στο ΤΑΕΠ-Καταγγελίες για ώρες ταλαιπωρίας ασθενών χωρίς καν να εξεταστούν
Σύγχυση για τα φαρμακεία στην Αγία Νάπα-Πώς απαντούν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες
Παναγιώτου: Γνώμονας η κοινωνική δικαιοσύνη για συνταξιοδοτικό, ΑΤΑ, ρύθμιση εργασίας
Αποτεφρωτήριο μέχρι το 2030 ζητά η Κυπριακή Εταιρεία Αποτέφρωσης Νεκρών
Τμήμα Περιβάλλοντος: Εξετάζονται μελέτες για έκθεση επιπτώσεων στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας Αγ.Θέκλας
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου