Έρχονται και άλλες λιμουζίνες

Ολοκληρώθηκε η διανομή των 20 οχημάτων τα οποία αγοράστηκαν από το κράτος έναντι του ποσού των 500 χιλιάδων ευρώ με σκοπό την αντικατάσταση των προβληματικών οχημάτων που χρησιμοποιούσαν οι κρατική αξιωματούχοι. Ως εκ τούτου πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, της Βουλής καθώς και κρατικοί αξιωματούχοι που εμπίπτουν στην κατηγορία αποκλειστικής χρήσης κρατικών οχημάτων, κυκλοφορούν πλέον με καινούργιες κρατικές λιμουζίνες.
Σύμφωνα με το διευθυντή του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών Λούη Τιμοθέου κρατικά οχήματα έχουν λάβει 11 υπουργοί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος επέστρεψε στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών τη νέα λιμουζίνα που του παραχωρήθηκε για να δοθεί σε άλλον αξιωματούχο αν υπάρχει ανάγκη, αφού όπως υποστήριξε το δικό του όχημα δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τιμοθέου, η λιμουζίνα θα επιστραφεί στον κ. Χάσικο καθώς η νέα νομοθεσία προβλέπει τη χρήση συγκεκριμένου οχήματος από τους κρατικούς αξιωματούχους με καθορισμένο κυβισμό και οροφή στις εκπομπές ρύπων. Στο ίδιο μήκος ήταν και η επιστολή που στάλθηκε από τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδηο οποίος αποποιήθηκε της χρήσης καινούργιας λιμουζίνας, ενημερώνοντας το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό όχημα που έχει στη διάθεση του από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. Νέο όχημα έλαβε επίσης ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης καθώς και ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. Πέραν των πιο πάνω, λιμουζίνα έλαβαν και οι πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου και Δημήτρης Χριστόφιας. Δόθηκε επίσης στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Αλέξη Γαλανό και στον τέως Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν. Νέα λιμουζίνα δόθηκε επίσης και στην Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Τιμοθέου, δρομολογείται η αγορά καινούργιων λιμουζίνων προκειμένου να αντικατασταθούν εντός του 2016, προς συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία, οι υπηρεσιακές λιμουζίνες που χρησιμοποιούν σήμερα Πρόεδρος του Ανωτάτου, ο Πρόεδρος τη Βουλής και ο Αρχηγός της ΕΦ.
Σε ότι αφορά τώρα τα παλαιά οχήματα, αυτά επιστράφηκα στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών όπου μετά από αξιολόγηση τους, είτε θα εκποιηθούν είτε θα πωληθούν μέσω δημοπρασίας.  

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος