Σκάνδαλο Αγίας Φύλας: Kράτηση 5 ημερών για 70χρονο

Διάταγμα κράτησης 5 ημερών εξέδωσε το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 70χρονου από τη Λευκωσία, ο οποίος είχε συλληφθεί χθες για εμπλοκή του στο σκάνδαλο σύναψης δανείων της πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας, χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.
 
Ο 70χρονος συνεργάζεται πλήρως με την Αστυνομία και σε κατάθεση του αναφέρει πως ενεργούσε για λογαριασμό ενός εκ των 16 άλλων υπόπτων που τελούν επίσης υπό κράτηση, εντοπίζοντας πρόσωπα με οικονομικά προβλήματα για να υπογράψουν ως εγγυητές στα δάνεια του πρώτου υπόπτου, του επιχειρηματία.
 
Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο 70χρονος, που κι αυτός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εμπλέκεται σε τέσσερα από τα 11 δάνεια που ερευνώνται και ότι σε ένα από αυτά παρουσιάζεται και ως πρωτοφειλέτης.
 
 Σημειώνεται πως είναι το ίδιο πρόσωπο που αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας για την πρώτη υπόθεση της πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας που εκκρεμεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου.
 
Για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί ένα ακόμη ένταλμα σύλληψης.  

Δειτε Επισης

Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν νέα ομάδα αίματος σε γυναίκα από τη Γουαδελούπη
Αγνοείται κολυμβητής στην παραλία του Παντελεήμονα στην Πιερία
Στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική αιμορραγία πεντάχρονο αγοράκι που έπεσε από μπαλκόνι στη Λάρισα
«Αλλάξτε τους κωδικούς σας τώρα!» λένε οι ειδικοί μετά τη διαρροή σε πλατφόρμες, όπως Apple, Facebook και Google
Ώρες αγωνίας για 16χρονη που απουσιάζει από το χώρο διαμονής της
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αερόστατο στη Βραζιλία-Τουλάχιστον οκτώ νεκροί
Άνδρας επιτέθηκε και κτύπησε υπάλληλο του Δήμου Παραλιμνίου γιατί του μετακίνησε τις πετσέτες από ξαπλώστρα
Νέες απειλές Γιλμάζ για διώξεις σφετεριστών-«Θα δουν τις συνέπειες αυτού στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε αποθήκη νηπιαγωγείου στο Τσέρι-Επεκτάθηκε σε πέργολα και αλουμινένια είσοδο
Προστατεύθηκαν δυο κατοικίες από την πυρκαγιά στην Πάφο-Τέθηκε υπό έλεγχο