Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Πάτρα

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπαίνει η Πάτρα. Είναι ήδη σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την τελετή έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στην πλατεία Γεωργίου.

Ειδικότερα, η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα δράσεων που θα εξελιχθούν καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας και θα κορυφωθούν με την βραδινή τελετή έναρξης στις 9:00 το βράδυ.

Οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα, διαλαλώντας στους δρόμους της Πάτρας. Το λάβαρο του πατρινού καρναβαλιού 2016 θα εγκατασταθεί από τον δήμαρχο στο δημαρχείο, σηματοδοτώντας εμβληματικά τη μεγάλη γιορτή της πόλης, παραμένοντας εκεί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, δηλαδή στις 13 Μαρτίου. Στις 9:00 το βράδυ θα ξεκινήσει στην πλατεία Γεωργίου η τελετή έναρξης, στην οποία θα πάρουν μέρος 106 μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές από έξι χώρες με την συμμετοχή και πολλών πατρινών.

Τίτλος του προγράμματος είναι «Τα Κρουστά της Ειρήνης στην Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού». Στην τελετή θα συμμετέχουν η ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών αγώνων «Ηχόδραση», η ομάδα Αφρικάνικων κρουστών και χορού Λευτέρης Γρηγορίου και τα κρουστά της, η ομάδα Βραζιλιάνικων κρουστών Bloco Swingueira, το Κουβανέζικο γκρουπ Havana Tropical, η ομάδα κρουστών με βαρέλια Croussis μουσικοί σολίστ κ.α

Στην τελετή έναρξης, μέσω ενός ταξιδιού από φωνές, κίνηση, τραγούδια και παραδοσιακά κρουστά, θα ενωθούν η Ελλάδα, η Αφρική, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κούβα και η Ιταλία για να καταλήξουν με την ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 της Αθήνας στο άνοιγμα του πατρινού καρναβαλιού για το 2016. 

Φέτος για πρώτη φορά θα συμπράξουν μουσικοί από 5 χώρες με την συμμετοχή 10 πατρινών μουσικών και 60 σπουδαστών ηθοποιών και μουσικών.

Το καρναβαλικό κέφι αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά τη νύχτα με ντι τζέι που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία. 
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 33χρονος για την κλοπή συλλεκτικών μπουκαλιών ουίσκι αξίας 5.000 από κάβα
Υπάλληλος έκλεψε ρούχα αξίας 53 ευρώ από το κατάστημα που εργαζόταν
Ζημιές από ισχυρή έκρηξη ηλιακού θερμοσίφωνα σε οικία στη Γεροσκήπου
Οι αντιφάσεις της απολογίας Λύτρα, ο… περίπατος στην Ευελπίδων και η παρέμβαση του Αρείου Πάγου
Ικανοποίηση ΠτΔ για Στρατηγικό Διάλογο με ΗΠΑ-«Αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά και πολυεπίπεδα οφέλη»
Χωρίς συμφωνία για ηγεσία ΕΕ έληξε το δείπνο των 27-Τα τρία ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι
Ανέβηκαν επίπεδο οι σχέσεις της Λευκωσίας με τις ΗΠΑ-Αναμένονται οφέλη από τον Στρατηγικό Διάλογο
«Θύμα ακόμη και απόπειρας δολοφονίας, κατάγγελλε στην Αστυνομία και της έλεγαν να επιστρέψει σπίτι της»
Προηγήθηκαν διαβουλεύσεις ΕΛΚ και Σοσιαλιστών για την ηγεσία των θεσμών πριν την άτυπη σύνοδο
Απορύρθηκαν από την κοινοτική αγορά καλλυντικά προϊόντα