Για εκβιασμό με αποκοπή χορηγίας καταγγέλλει τις ΥΚΕ το ΣΚΕ Αγ.Αθανασίου

Αναστάτωση και προβληματισμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Αγίου Αθανασίου, μετά την απόφαση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας να ζητήσουν επιστροφή της κρατικής χορηγίας που έχει μέχρι στιγμής δοθεί για ανέγερση ιδιόκτητου Κέντρου Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιού.
Εάν το ΣΚΕ δεν επιστρέψει τα χρήματα οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας προειδοποίησαν με αποκοπή της χορηγίας του 2015, ύψους 35 χιλιάδων ευρώ, για τα δυο προγράμματα (Κέντρο Προστασίας Απασχόλησης Παιδιού - Παιδοκομικός Σταθμός) που σήμερα απασχολούν 105 παιδιά.
Πρόκειται για ωμό εκβιασμό κατήγγειλε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου, Κυριάκος Χατζηττοφής, ο οποίος κάλεσε τους αρμοδίους και την ίδια την Υπουργό Εργασίας να παρέμβει για αποδέσμευση της χορηγίας που δικαιούνται τα προγράμματα του ΣΚΕ για το χρόνο που πέρασε, προσθέτοντας ότι "η απόφαση αυτή λήφθηκε στις 29.12.2015 και μας κοινοποιήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2016, έτσι ώστε να μην μπορούμε να υποβάλουμε οποιαδήποτε ένσταση και ταυτόχρονα στέρησε στις εργαζόμενες στα προγράμματα του ΣΚΕ, την απολαβή του μισθού τους για το μήνα Δεκέμβριο".
Αιτία της απόφασης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για επιστροφή των χρημάτων ήταν το γεγονός ότι, από το 2010 μέχρι σήμερα, το ΣΚΕ Αγ. Αθανασίου δεν κατόρθωσε να προχωρήσει με την ανέγερση του ιδιόκτητου Κέντρου, το συνολικό κόστος του οποίου υπολογίζεται σε 500 χιλιάδες ευρώ.
Όπως εξήγησε ο κ.Χατζηττοφής, το κράτος θα κατέβαλλε τις 300 χιλιάδες ευρώ ενώ το ΣΚΕ ανέλαβε να εξεύρει τις 200 χιλιάδες ευρώ, κάτι που κατόρθωσε κατά το ήμισυ. "Δυστυχώς η οικονομική κρίση δημιούργησε πρόσθετο πρόβλημα αφού οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί με τους οποίους παραδοσιακά συνεργαζόμασταν, δεν είχαν τη δυνατότητα να δανειοδοτήσουν το Συμβούλιο μ’ ένα μακροχρόνιο δανεισμό της τάξης των €100.000 που ήταν το ποσό που εξέλειπε από το απαιτούμενο", είπε ο Κυριάκος Χατζηττοφής.  

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Έντονη αντίδραση Γιούλας Πιτσιάλη για επέκτασης φοίτησης παιδιών με αναπηρία-«Λανθασμένες πολιτικές αποκλεισμού»
Ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη η πλατφόρμα για αιτήσεις για ηλεκτροκίνηση-Οι χορηγίες που παραχωρεί το κράτος
Έντονος ο Κέττηρος για τις προσφυγικές κοινότητες-Ζητά στρατηγικό σχεδιασμό
Το 2026 στη Βουλή η ειδική νομοθεσία για αναπηρία-Βάλλουν κατά Υφυπουργείου Πρόνοιας οι οργανώσεις
Κομβικό θεωρεί το 2025 για τον τουρισμό ο Πρόεδρος-Στόχος η αναβάθμιση των επιμέρους τουριστικών προορισμών
Ζητά τιμολόγηση με βάση τη χρήση σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές η Βουλή
Καλούν στη Επιτροπή Γεωργίας την Παναγιώτου για τη λίμνη Μεμί-Ζητούν λύσεις για άρδευση οι βουλευτές