Καταγγελίες από εργαζομένους για την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

Η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) εδώ και χρόνια δεν καταβάλλει κοινωνικές ασφαλίσεις σε εργαζόμενούς της, καταγγέλλουν οι συνεργάτες εργαζόμενοι της ΑνΑΔ ενώ κάνουν λόγο «για παράνομες πρακτικές από πλευράς ΑνΑΔ, υπό την ανοχή του Υπουργείου Εργασίας».
Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους, η ΑνΑΔ «δεν καταβάλλει κοινωνικές ασφαλίσεις και έχει καταργήσει όλα τα ωφελήματα υπό την κάλυψη της «μίσθωσης υπηρεσιών».
Οι καταγγελίες τους επιβεβαιώνονται, όπως αναφέρουν, από την «έκθεση-καταπέλτη» του Γενικού Ελεγκτή.
Η ΑνΑΔ «από το 2005 εργοδοτεί προσωπικό παραβιάζοντας όλες τις πρόνοιες τις εργατικής νομοθεσίας με τη συγκάλυψη του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Καταπέλτη για το θέμα των παράνομων συμβάσεων αγοράς υπηρεσιών της ΑνΑΔ αποτελεί και η πρόσφατη Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή (σελ.450-451), στην οποία καταγγέλλεται η κατάχρηση που γίνεται από την ΑνΑΔ, η οποία με παραπλανητικό τρόπο χρησιμοποιεί τη διαδικασία σύναψης δημοσίων συμβάσεων για πρόσληψη προσωπικού με αγορά υπηρεσιών ως "αυτοεργοδοτούμενοι" για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της ΑνΑΔ», αναφέρουν. Σημειώνουν ότι ο αριθμός των εργαζομένων με αγορά υπηρεσιών κυμαίνεται κατά περιόδους από 50 έως και 80 άτομα, που σε ποσοστό αντιπροσωπεύει πέραν του 50% των οργανικών θέσεων της ΑνΑΔ.
Γίνεται επίσης αναφορά σε «υπερπρονόμια» που απολαμβάνουν οι μόνιμοι υπάλληλοι της Αρχής, «αφού με τις εξοικονομήσεις που γίνονται στον προϋπολογισμό της ΑνΑΔ από τους μισθούς των συνεργατών, χαίρονται χλιδάτες διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία και γεύματα σε ακριβά εστιατόρια πληρωμένα από το Ταμείο Ευημερίας της ΑνΑΔ, λαμβάνουν ένα παχουλό ετήσιο επίδομα διακοπών, κα.» Όπως αναφέρεται, έχουν ήδη προχωρήσει σε καταγγελίες σε όλα τα αρμόδια όργανα ελέγχου Δημοσίων Συμβάσεων Αγοράς Υπηρεσιών καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ σχετική επιστολή στάλθηκε στις 4/12/15 στην Υπουργό Εργασίας.


 

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος