Γυναίκες και παιδιά η πλειοψηφία των προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα

  Οι γυναίκες και τα παιδιά αποτελούν πλέον περισσότερους από τους μισούς πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες που επικαλούνται οι Financial Times.
 
Τον περασμένο Ιούνιο το 73% των ανθρώπων που έφταναν στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου ήταν άνδρες. Από την αρχή του νέου έτους, ωστόσο, οι ενήλικοι άνδρες αντιστοιχούν στο 45% των αφίξεων.
 
Το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών έχει σχεδόν διπλασιαστεί, από 11% το καλοκαίρι σε 21% από την αρχή του έτους. Το υπόλοιπο 34% των πιο πρόσφατων αφίξεων είναι παιδιά.
 
Η αναλογία των φύλων μεταξύ των προσφύγων απασχολεί ιδιαίτερα τις ευρωπαϊκές αρχές μετά τις μαζικές επιθέσεις κατά γυναικών από άνδρες στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πολλοί εκ των θυτών, σύμφωνα με μάρτυρες και την αστυνομία, ήταν πιθανώς μετανάστες.
 
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η μέχρι τώρα αναντιστοιχία μεταξύ ανδρών και γυναικών στο μαζικό κύμα προσφύγων και μεταναστών του τελευταίου χρόνου είναι μια πιθανή εξήγηση για τις σεξουαλικής φύσης επιθέσεις στη γερμανική πόλη, με πολλούς άνδρες μακριά από την επιρροή των οικογενειών τους.
 
Ένας λόγος για την ξαφνική αλλαγή στην αναλογία ανδρών-γυναικών προσφύγων θεωρείται ότι είναι το γεγονός ως πολλοί άνδρες που έφτασαν στην Ευρώπη πέρυσι επιχειρούν τώρα να φέρουν κοντά τους τις οικογένειές τους.
 
Επίσης, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, περισσότερες γυναίκες και παιδιά αποτολμούν το ριψοκίνδυνο πέρασμα στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης διότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσουν την προστασία των ευρωπαϊκών χωρών.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη-Tον κυνηγούσαν δύο χρόνια σε όλο τον κόσμο
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που τεράστια πινακίδα καταρρέει στην Ινδία-Τουλάχιστον οκτώ νεκροί
Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν υποστηρίζει η Αθήνα
Εικόνα ντροπής από στάση λεωφορείου στην Πάφο-Γιαγιά ξαπλωμένη στο έδαφος
Το Κυπριακό μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν-«Διαφωνούμε, όμως το αντίδοτο είναι ο διάλογος»
Σε διαθεσιμότητα καθηγητής μετά από καταγγελία ότι φίλησε μαθήτρια στο στόμα
Προσήχθη 13χρονος για την ομοφοβική επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη
Τρεις μέρες μετά την απόφαση για Θανάση και σιγή ιχθύος από τους εμπλεκόμενους θεσμούς-Το μπαλάκι στον ΠτΔ
ΔΗΣΥ για δολοφονία Θανάση-«Να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης, όσους παρακώλυσαν την απόδοση της για 19 χρόνια»
Μητσοτάκης για Ερντογάν-«Δίπλα στις διαφωνίες μας, να γράφουμε και μία παράλληλη σελίδα με τις συμφωνίες μας»