Ελλείψεις βιβλίων σε σχολεία, καταγγέλλουν Μαθητικές Επαρχιακές Συντονιστικές επιτροπές

Τη δυσαρέσκεια τους προς τον Υπουργό Παιδείας, εκφράζουν Μαθητικές Επαρχιακές Συντονιστικές επιτροπές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι για κάποια μαθήματα δεν έχουν ακόμα δοθεί στους μαθητές τα απαραίτητα βιβλία που χρειάζονται.
 
Αναλυτικότερα:

ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (ΕΣΕΜ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ)

 Με την παρούσα επιστολή, ως Επαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΕΣΕΜ) Λευκωσίας, εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας, αφού ήδη βρισκόμαστε  στα μέσα της ακαδημαϊκής χρονιάς και δυστυχώς παρατηρούμε πως για κάποια μαθήματα δεν έχουν ακόμα δοθεί στους μαθητές τα απαραίτητα βιβλία που χρειάζονται. Νιώθουμε την ανάγκη να σας αποστείλουμε την επιστολή αυτή γιατί θεωρούμε  απαράδεκτο οι μαθητές να χρησιμοποιούν φωτοτυπίες ή να ψάχνουν να δανειστούν βιβλία  από παλιότερους μαθητές.

Προς:   Έντιμο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή

Κοιν.:   Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, ΜΜΕ,

Θέμα: Ανοικτή επιστολή - Ελλείψεις βιβλίων σε σχολεία

Με την παρούσα επιστολή, ως Επαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΕΣΕΜ) Λευκωσίας, εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας, αφού ήδη βρισκόμαστε  στα μέσα της ακαδημαϊκής χρονιάς και δυστυχώς παρατηρούμε πως για κάποια μαθήματα δεν έχουν ακόμα δοθεί στους μαθητές τα απαραίτητα βιβλία που χρειάζονται. Νιώθουμε την ανάγκη να σας αποστείλουμε την επιστολή αυτή γιατί θεωρούμε  απαράδεκτο οι μαθητές να χρησιμοποιούν φωτοτυπίες ή να ψάχνουν να δανειστούν βιβλία  από παλιότερους μαθητές.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας, ως τον πλέον αρμόδιο, όπως εξετάσει το θέμα και άμεσα προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η δημιουργία καλύτερων συνθηκών θα βοηθήσουν  μαθητές και καθηγητές να ολοκληρώσουν όσο πιο ομαλά την ακαδημαϊκή χρονιά και αυτή πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου.

Στην αρχή της σχολικής χρονιά, διαβεβαιώνατε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς πως ξεκινά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και δυστυχώς παρατηρούμε το αντίθετο. Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στα Νέα Ωρολόγια Προγράμματα, λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι αμφισβητείτε το περιεχόμενο της παρεχόμενης μόρφωσης μας. 

Θα περιμένουμε ενημέρωση εντός των επόμενων ημέρων για τις ενέργειες που θα προβεί το Υπουργείο ως προς την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Με εκτίμηση,

Γραμματεία ΕΣΕΜ Λευκωσίας 2015-2016

ΑΠΟ: Γραμματεία ΕΣΕΜ Πάφου

ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κον. Κώστα Καδή

Αξιότιμε κύριε  Υπουργέ  Παιδείας  και Πολιτισμού,

Ως μέλη της Γραμματείας της ΕΣΕΜ Πάφου, θα θέλαμε με την επιστολή μας αυτή  να εκφράσουμε την απογοήτευση μας για ένα πρόβλημα που εντοπίζεται σε ορισμένα σχολεία και το οποίο δεν έχει δυστυχώς ακόμη επιλυθεί.

Έχουμε πληροφορηθεί από συμμαθητές μας που παρακολουθούν, τα μαθήματα της Φυσικής και της Βιολογίας ότι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα διδάσκονται τα μαθήματα αυτά χωρίς να διαθέτουν το απαιτούμενο σχολικό εγχειρίδιο, εξέλιξη που δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα τόσο στους ίδιους όσο και στους διδάσκοντες.  Καθημερινά οι εκπαιδευτικοί καταφεύγουν στην φωτοτύπιση και στη διανομή φυλλαδίων γεγονός που προκαλεί διάφορα προβλήματα στη διδασκαλία, που χωρίς αμφιβολία επηρεάζουν  τόσο τη συμμετοχή των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στην επίδοση τους.

Τα όσα σας αναφέρουμε πιο πάνω, έρχονται σε αντίθεση με τις διακηρύξεις σας στην αρχή της σχολικής χρονιάς σύμφωνα με τις οποίες «όλοι οι μαθητές έχουν κανονικά τα βιβλία τους» και ότι «η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα». Είναι πραγματικά θλιβερό τα απλά καθημερινά προβλήματα των μαθητών να αντιμετωπίζονται με ερασιτεχνισμό και αδιαφορία από τους υπεύθυνους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας. Η Μέση Εκπαίδευση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία θα επιλυθούν μόνο μέσα από την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων και τη βούληση του Υπουργείου να τα επιλύσει.

Για αυτό σας καλούμε όπως προχωρήσετε το συντομότερο δυνατό στην λήψη των αναγκαίων αποφάσεων για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος  που απασχολεί εκατοντάδες μαθητές και επηρεάζει την καθημερινότητα τους. Η επίλυση του προβλήματος με τα σχολικά βιβλία θα συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία των μαθητών για τις τελικές εξετάσεις, θα βοηθήσει στη μείωση του άγχους και της πίεσης που βιώνουν ενώ θα συντείνει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και των ίδιων των εκπαιδευτικών.

Σας ευχαριστούμε  εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση και τη συνεργασία.

Με σεβασμό,

Μέλη Γραμματείας ΕΣΕΜ Πάφου

ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ
 
20 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κύριο Κώστα Καδή

Αξιότιμε κύριε  Υπουργέ  Παιδείας  και Πολιτισμού,

Με το πέρας της 19ης Επαρχιακής Συνδιάσκεψης της ΕΣΕΜ Λεμεσού, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015, στην παρουσία μελών των Κεντρικών Μαθητικών Συμβουλίων σχεδόν από όλα τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές της πόλης και επαρχίας Λεμεσού, καταγράψαμε μια σειρά από προβλήματα που απασχολούν τους μαθητές στα σχολεία της επαρχίας μας. Τα προβλήματα αυτά προέκυψαν μέσα και από τις Γενικές Συνελεύσεις των σχολείων.

Επίσης, με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να υπερτονίσουμε και να κακίσουμε παράλληλα, το γεγονός ότι μέχρι σήμερα υπάρχει μάθημα (Φυσική), όπου διδάσκεται χωρίς βιβλίο. Είμαστε δέκτες πολλών παραπόνων από τους συμμαθητές μας για το πιο πάνω θέμα. Ακόμη, έγινε καταγγελία σε συγκεκριμένο ραδιόφωνο στην επαρχία μας για το πρόβλημα αυτό. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη γενικότερη προχειρότητα με την οποία γίνονται οι χειρισμοί στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Βασική μας αρχή, είναι ότι για να διαδραματίσει η εκπαίδευση το ρόλο της σε μια σύγχρονη κοινωνία χρειάζεται να είναι δημοκρατική, να παρέχει ίσες ευκαιρίες μόρφωσης και ταυτόχρονα να παρέχει τις δυνατότητες επιτυχίας σε όλους, για το λόγο αυτό και ως γραμματεία της ΕΣΕΜ, ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στη σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ως μαθητές στα σχολεία μας.

Σας καλούμε να εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή την επιστολή μας αυτή. Ευελπιστώντας στην έγκαιρη ανταπόκριση σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 

Με εκτίμηση,

Γραμματεία ΕΣΕΜ Λεμεσού
 
 
 

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου» λέει η Κυριακίδου
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος