Στο παγωμένο Νταβός ο Νίκος Αναστασιάδης

Του απεσταλμένου μας Γιάννη Αντωνίου 
  
Κυπριακό, οικονομία και ενέργεια θα βρίσκονται στην ατζέντα του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος έφθασε στο  Νταβός λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.
 
 Απόψε θα έχει συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕNI και στη συνέχεια θα παραστεί στο δείπνο που παραθέτει ο Κλάους Σβαμπ. Οι σημαντικότερες προγραμματισμένες επαφές του θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη. Συγκεκριμένα το μεσημέρι θα παραστεί σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Επανενώνοντας την Κύπρο», στο οποίο θα μιλήσει ο Ειδικός Σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Άιντα και ο τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος βρίσκεται στο Νταβός από χθες και είχε συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου Αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενώ αργότερα είναι προγραμματισμένη η κοινή συνάντηση που θα έχει με τον Μουσταφά Ακιντζί και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν. Για την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη και η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας
 
Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης κ. Σούμα Κχακραμπαρντί, ενώ την Παρασκευή ολοκληρώνει τις προγραμματισμένες επαφές του με συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΤΟΤΑL Πάτρικ Πουγιανέ. Στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ αναμένεται να έχει επαφές και στελέχη επενδυτικών ταμείων και εταιρειών.