Χάκερς έριξαν το BBC;

Μια ομάδα χάκερς που υποστηρίζουν πως μάχονται την τρομοκρατική οργάνωση του ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το κατέβασμα της ιστοσελίδας του βρετανικού ενημερωτικού δικτύου BBC την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Εκπρόσωπος της ομάδας των χάκερς με την ονομασία “New World Hacking” είπε ότι δεν σχεδίαζαν να κατεβάσουν το BBC και να εξοργίσουν χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να παρακολουθήσουν μέσω iPlayer και σε απευθείας σύνδεση όσα προέβαλλε την πρωτοχρονιά το βρετανικό δίκτυο.

Σε μια σειρά από μηνύματα στο Twitter προς τον ανταποκριτή του BBC για θέματα τεχνολογίας, Rory Cellan-Jones, η ομάδα ανέφερε πως απέδειξε αυτό που οι χάκερς αποκαλούν κατανεμημένη επίθεση” denial-of-service (DDoS)”, η οποία πλημμυρίζει ιστοσελίδες με κίνηση από πολλαπλά συστήματα.
 

Η ομάδα ισχυρίζεται πως μέλη της χρησιμοποίησαν δύο κόμβους για να επιτεθούν στο BBC και τους servers του ως «δοκιμή των δυνατοτήτων του" πριν ξεκινήσουν τις επιθέσεις σε τρομοκρατικούς στόχους.

«Ήταν μόνο μια δοκιμή, δεν σκοπεύαμε να κατεβάσουμε το δίκτυο για τόσες ώρες», ανέφεραν σε ένα από τα μηνύματά τους στον Rory Cellan-Jones.

 “Έχουμε έδρα τις ΗΠΑ, αλλά προσπαθούμε να κατεβάσουμε ιστοσελίδες του Isis  και όσες άλλες συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση”, πρόσθεσαν οι χάκερς.

"Αντιλαμβανόμαστε μερικές φορές ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι πάντα η σωστή επιλογή, αλλά χωρίς χάκερς στον κυβερνοχώρο, ποιος είναι εκεί για να παλέψει σε απευθείας σύνδεση τους τρομοκράτες;¨, υποστηρίζουν οι “New World Hacking”.

"Ο λόγος που επιλέξαμε το BBC είναι γιατί θέλαμε να δούμε την πραγματική δύναμη του διακομιστή μας", τόνισαν.

Το BBC αρχικά ανέφερε πως «τεχνικά ζητήματα» προκάλεσαν το απόγευμα της Πέμπτης το πρόβλημα στην ιστοσελίδα του δικτύου.

Εκπρόσωπος Τύπου του BBC δήλωσε στην εφημερίδα “The Independent” ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πηγή της επίθεσης, αλλά είπε ότι η ιστοσελίδα λειτουργεί κανονικά και ζήτησε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία των αναγνωστών.
 

Αυτή τη στιγμή πάντως το όποιο πρόβλημα πρέπει να έχει επιλυθεί, αφού η ιστοσελίδα λειτουργεί κανονικά.
 
 

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία