Τα απίστευτα μέτρα ασφαλείας στην φυλακή που κρατείται ο "Ελ Τσάπο"

Αισθητήρες κίνησης εκαπιδευμένα ανιχνευτικά σκυλιά, μόνιμη φρουρά ακόμη και όροφοι επενδυμένοι με ράβδους χάλυβα, είναι μόνο μερικά από τα μέτρα ασφαλείας των μεξικανικών αρχών προκειμένου να βεβαιωθούν ότι ο διαβόητος βαρόνος των ναρκωτικών, Χοακίν "Ελ Chapo" Γκουζμάν δεν θα το ξανασκάσει για τρίτη φορά.

Από τότε που συνελήφθη και πάλι, πριν δύο εβδομάδες, ο Γκουζμάν κρατείται στις ίδες φυλακές από τις οποίες δραπέτευσε πριν ένα χρόνο. Ωστόσο αυτή τη φορά οι αρχές δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “El Universal”, ο Γκουζμάν δεν κρατείται στο ίδιο κελί για πολύ καιρό, αφού οι δεσμοφύλακες τον μετακινούν κάθε λίγα λεπτά ή κάθε λίγες ώρες. Τις πέντε πρώτες νύχτες της κράτησής του, ο αρχηγός του μεξικανικού καρτέλ μεταφέρθηκε συνολικά επτά φορές.

Και είναι λογικό, γιατί η τελευταία απόδραση του Γκουζμάν έγινε μέσα από το ίδιο του το κελί, και συγκεκριμένα μέσω αεριζόμενου τούνελ το οποίο κατέληγε σε τυφλό σημείο, που για κακή τύχη των μεξικανικών αρχών, δεν έπιανε η κάμερα. Τώρα, όμως, δεν υπάρχουν πλέον τυφλά σημεία, αφού έχουν εγκατασταθεί 400 νέες κάμερες σε όλη τη φυλακή, ενώ οι αρχές ελπίζουν ότι θα προστεθούν άλλες 600 τον Απρίλιο.
 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι φρουροί του, έχουν διαταγές να παρακολουθούν κάθε κίνηση του Γκουζμάν, ακολουθώντας τον παντού και φορώντας κράνος με ενσωματωμένες κάμερες.

Η πιθανότητα ο “Ελ Τσάπο” να κατασκευάσει μια νέα σύραγγα διαφυγής, πλέον είναι πολύ απομακρυσμένη αφού τα δάπεδα της φυλακής έχουν ενισχυθεί με ράβδους χάλυβα πάχους πέραν των δύο εκατοστών.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η διοίκηση των φυλακών έχει ενεργοποιήσει αισθητήρες κίνησης που μπορούν να ανιχνεύσουν ακόμη και υπόγιες δραστηριότητες.

Τον διαβόητο εγκληματία επιτρέπεται να τον επισκεφθούν ελάχιστα άτομα, ενώ καθόλη τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων, φρουροί είναι από πάνω του, παρακολουθώντας τα πάντα.

Το μόνο που ακόμη παραμένει άγνωστο, είναι το πόσα λεφτά δαπάνησε το Μεξικανικό κράτος για να εξασφαλίσει ότι ο διαβόητος “Ελ Τσάπο” δεν θα δραπετεύσει ξανά.
 
Πηγή: CNN
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα