Καθησυχάζει ο λεγόμενος υπουργός υγείας για τη γρίπη των χοίρων στα κατεχόμενα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο λεγόμενος υπουργός υγείας του ψευδοκράτους Σαλίχ Ιζμπούλ σε ό,τι αφορά την εμφάνιση περιστατικών γρίπης των χοίρων (H1N1) στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, ο Σαλίχ Ιζμπούλ παρέθεσε σήμερα διάσκεψη Τύπου για το θέμα, όπου ανέφερε ότι η γρίπη των χοίρων δεν έχει διαφορά από την κοινή γρίπη και πως δεν θα πρέπει ο κόσμος να υπερβάλλει.

Είπε ότι το στέλεχος του ιού H1N1, όπως και άλλοι ιοί γρίπης, μπορεί να επηρεάσει περισσότερο άτομα που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες.

Ανέφερε ότι περίπου 3.000 ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία την προηγούμενη βδομάδα και μόλις 4 διαγνώστηκαν να έχουν προσβληθεί από τον Η1Ν1 και πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι ασθενείς δέχτηκαν νοσηλεία χωρίς να χρειαστεί να κρατηθούν στο νοσοκομείο.

Ο Ιζμπούλ διαβεβαίωσε επίσης ότι λαμβάνονται όλες οι αναγκαίες προφυλάξεις αλλά και πως η διαφάνεια είναι μια από τις πολιτικές του λεγόμενου υπουργείου του. «Δεν έχουμε πρόθεση να αποκρύψουμε οτιδήποτε από το κοινό», δήλωσε.

Εξάλλου, το λεγόμενο νοσοκομείο του "πανεπιστημίου" Εγγύς Ανατολής σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι οι 8 από τους 10 ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον ιό H1N1 είναι σε καλή κατάσταση αλλά και πως όλοι οι ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον εν λόγω ιό νοσηλεύονται σε ξεχωριστό όροφο του νοσοκομείου. Αναφέρει επίσης ότι 5 από τους 10 ασθενείς είναι παιδιά αλλά και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το κοινό.

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου» λέει η Κυριακίδου
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος