«Φύγανε παλικάρια και τώρα υποδεχόμαστε κόκκαλα»

Πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας και της Κύπρου υποδέχθηκαν στην Αθήνα τα λείψανα έξι Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Κύπρο και αγνοούνταν.
 Οι συγγενείς και φίλοι που είχαν συγκεντρωθεί στο Πεντάγωνο, όπου έγινε η τελετή παραλαβής, έλεγαν ότι είναι ανάμεικτα τα αισθήματά τους έπειτα από αναμονή τόσων χρόνων.

 

 

"Φύγανε παλληκάρια και τώρα υποδεχόμαστε κόκαλα", δήλωσε ο Κωνσταντίνος Αναλυτής, 69 ετών, αδελφός του Γιώργου Αναλυτή, στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στη Κύπρο, που όμως εξακολουθεί να αγνοείται. Έχει όμως, λέει, την κρυφή ελπίδα ότι "θα βρεθεί και αυτός", όπως βρέθηκαν τα λείψανα και του φίλου του Νικου Τσουκαλά με τον οποίο υπηρέτησαν μαζί στην ΕΛΔΥΚ.


 
Η ελληνική πολιτεία, με ασυγχώρητη καθυστέρηση πολλών ετών, όπως είπε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος, απέδωσε τις τιμές που πρέπει, "με τις σημαίες μεσίστιες και με το σεβασμό που οφείλεται, στους ήρωες μας που έδωσαν τη ζωή τους για το έθνος".
 Και η Κύπρος, για την οποία πήγαν να πολεμήσουν, ήταν παρούσα στην τελετή παράδοσης των λειψάνων τους, δια του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαίδη αλλά και εκπροσώπων της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

 

 
 

Δειτε Επισης

Φουντώνει η κόντρα Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ-«Απέδειξαν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν»
Απαντά σε Λετυμπιώτη το ΑΚΕΛ-«Αν θέλουν να φανούν χρήσιμοι ας απαντήσου τι θα κάνουν για εργαζόμενου»
Απαντά σε Στεφάνου για τους χαμηλόμισθους ο Λετυμπιώτης-«Λέει μισή αλήθεια»
Μεταβαίνει σε Ισπανία και Πορτογαλία ο ΠτΔ-Βλέπει Σάντσεθ, Βασιλιά Φελίπε και Μουντενέγκρο
Η εξαργύρωση της διπλωματίας, οι λύσεις στο υδατικό και η «στεγνή» αντιπολίτευση
Ελληνικά ΜΜΕ: Ανοίγει 38 χρόνια μετά τουρκικό λιμάνι για περίπου 1100 κυπριακά πλοία
Συνομιλίες ΠτΔ στο Βατικανό με αρχηγούς κρατών και άλλους αξιωματούχους-Πάει Ισπανία την Κυριακή (pics)
Το μήνυμα του ΠτΔ μετά την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου-«Εργάστηκε με αφοσίωση»
O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απέτισε φόρο τιμής στον Πάπα πριν την έναρξη της κηδείας του
Αναχωρεί για το συνέδριο του ΕΛΚ η Αννίτα Δημητρίου-Θα θέσει τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας