Βροχές και χιόνια το σκηνικό σήμερα για τον καιρό

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο το νότιο Αιγαίο κινείται ανατολικά και επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονόπτωση αναμένεται αρχικά στα ψηλότερα ορεινά και αργότερα και σε άλλες ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι σφοδροί, 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σύντομα στα δυτικά και βόρεια παράλια πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης και στα υπόλοιπα παράλια κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανόν να επικρατεί παγετός.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι σφοδροί, 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους μείον δύο βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανόν να σχηματιστεί παγετός.
 
Την Τρίτη αναμένονται διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει τοπικά βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να πέσουν χιόνια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές και ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
 
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας