Πακέτα με drone μέχρι 2020 από το ταχυδρομείο

Το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών συνεχίζει την προσπάθεια του για συμπόρευση με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Πριν από μερικές ημέρες τα Κυπριακά Ταχυδρομεία προχώρησαν στην πρώτη παράδοση δέματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με drone.
Όπως ανέφερε στον «ΡΕΠΟΡΤΕΡ» ο υποδιευθυντής των ταχυδρομείων Σωφρόνης Τσιάρτας, στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός των ταχυδρομείων παίρνοντας τα ανάλογα παραδείγματα μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού οι οποίες ήδη, εφαρμόζουν παρόμοια πρακτική για την παράδοση των δεμάτων τους. Το σκεπτικό απλό, ο αποστολέας ή ο παραλήπτης θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει, ένα το επιθυμεί, να χρησιμοποιήσει την εν λόγω υπηρεσίας καταβάλλοντας φυσικά και το ανάλογο κόστος.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιάρτας, μελετάται η χρησιμοποίηση των drones για τη μελλοντική παράδοση δεμάτων και για το σκοπό αυτό, υπάρχει ήδη σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2016. Στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα μέχρι το 2020 ή και συντομότερα. Αυτή τη στιγμή ο ταχυδρομικές υπηρεσίας μελετούν το κόστος της υπηρεσίας αυτής ενώ ταυτόχρονα είναι σε αναμονή για την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου που θα καθορίζει τις πτήσεις των drones κάτι το οποίο ωστόσο δεν εμπίπτει στις δικές τους αρμοδιότητες. Εξήγησε τέλος πως το ταχυδρομείο δεν έχει τη δυνατότητα, από μόνο του, να εφαρμόσει την εν λόγω υπηρεσίας και ως εκ τούτου θα εφαρμοστεί με τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα μέσω της προκήρυξης προσφορών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως το κόστος για αγορά ενός μόνο drone το οποίο θα έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές για μεταφορά δεμάτων, ανέρχεται στις 8000 ευρώ.
Σε ότι αφορά τώρα τα έσοδα του ταχυδρομείου από δέματα που έρχονται από το εξωτερικό, ο κ. Τσιάρτας ανέφερε πως παρατηρείται μία αύξηση για το 2015 της τάξης του 10% σε σχέση με το 2014 και περίπου 12% σε ότι αφορά τα δέματα τα οποία έφτασαν στην Κύπρο από όλο τον κόσμο.

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας