Άρση της απεργίας τους ανακοίνωσαν οι πλοηγοί στο λιμάνι Λεμεσού

Δεν προχωρεί στην εξαγγελθείσα για σήμερα απεργία ο κλάδος πλοηγών στο Λιμάνι Λεμεσού, ύστερα από συμφωνία επί συγκεκριμένων θεμάτων με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη .
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Συντεχνίας της Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΣΥ.Α.ΛΚ) Δημήτρης Πάτσαλος, υπήρξε συμφωνία με το Υπουργείο Μεταφορών στα αιτήματά των πλοηγών, σε βαθμό που να τους επιτρέψει να αναστείλουν την απεργία επ` αόριστον.
 
Τα αιτήματα στα οποία υπήρξε συμφωνία έχουν να κάνουν με την εξασφάλιση της μελλοντικής εργοδότησης των υπαλλήλων της πλοηγικής υπηρεσία και το δικαίωμά τους να μετακινηθούν όποτε αυτοί επιθυμούν στον ιδιώτη επενδυτή. Όπως ανέφερε ο κ. Πάτσαλος, στον κλάδο επήλθε εργασιακή ειρήνη.
 
Ωστόσο σημείωσε, ότι παρά το γεγονός ότι έλαβαν από το Υπουργείο κάτι που τους ικανοποίησε, δεν έγινε δεκτό το πρωταρχικό αίτημά τους για διατήρηση των υπηρεσιών αυτών στην Αρχή Λιμένων, κάτι που θεωρούν ότι θα διασφάλιζε το μέλλον των εργασιών των υπαλλήλων.
 
«Φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν θα ήταν δικαιολογημένο ούτε σωστό για μας να προχωρήσουμε με μέτρα. Υπάρχει η βούληση του Υπουργείου να μας στηρίξει στο βαθμό που μπορεί ώστε να πετύχουμε την εξασφάλιση που επιδιώκουμε. Χωρίς να δεσμεύεται ότι θα δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα επιτρέψουν να μην παραχωρηθεί η συγκεκριμένη εργασία στους ιδιώτες επενδυτές», ανέφερε ο κ. Πάτσαλος.
 
Εξήγησε επίσης ότι οι πλοηγοί θα πρέπει να είναι Κύπριοι και αυτός που θα αναλάβει την υπηρεσία θα πρέπει να βρει Κύπριους πλοηγούς.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΣΥ.Α.ΛΚ., ο Υπουργός έστειλε στους πλοηγούς επιστολή την Παρασκευή το απόγευμα με την οποία υιοθετούσε τα θέματα που έθιγαν σε επιστολή που του είχαν αποστείλει την Παρασκευή το πρωί. Είχε προηγηθεί την Πέμπτη μακρά συνεδρία μεταξύ των εκπροσώπων των πλοηγών και του Υπουργού Μεταφορών.
 

Δειτε Επισης

Επανέναρξη πτήσεων προς Κύπρο από την πολωνική LOT-Χαμόγελα στο Υφυπουργείο Τουρισμού
Παρέμβαση Επιτρόπου Διοικήσεως για τις συνθήκες στις Κεντρικές-Κρατούμενοι κοιμούνται στα πατώματα
Ανυπομονεί για την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν και τους εορτασμούς της ντροπής ο Τατάρ
Περήφανη δηλώνει η Αϊσέ Γκιουνές που η τουρκική καταστροφή στην Κύπρο φέρει το όνομά της
Ανησυχία εκφράζει ο Τριανταφυλλίδης-«Δεν επιτρέπεται ο ΔΗΣΥ να γίνει κόμμα φυλακισμένων εγκεφάλων»
Πόρτα εν κινήσει οχήματος τραυμάτισε πεζό στη Λεμεσό-Αναζητείται ο οδηγός
Περισσότερα από 400 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω πνιγμού τα τελευταία 20 χρόνια-Τρίτη αιτία θανάτου σε παιδιά
Έπιασε την ανιούσα η θερμοκρασία-Κίτρινη προειδοποίηση για 42 βαθμούς Κελσίου
Χρηματοδότηση ΕΕ για λιμάνι Λεμεσού και περιφερειακό Λευκωσίας
Ενίσχυση για αναβάθμιση συστημάτων αποστολής στοιχείων διακίνησης νωπού γάλακτος ενέκρινε το Υπουργικό