Στα όρια να παρατήσουν τις σπουδές τους 900 Κύπριοι φοιτητές

Στην Κύπρο της οικονομικής κρίσης, εκατοντάδες νέοι αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, εξ αιτίας της οικονομικής δυσπραγίας, την οποία αντιμετωπίζουν οι οικογένειες τους.
 
Περίπου 850 με 900 αιτήσεις έχει ενώπιον του ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης, ο οποίος έχει  ως σκοπό την οικονομική στήριξη φοιτητών, των οποίων οι οικογένειες δυσπραγούν και επομένως αδυνατούν να στηρίξουν οικονομικά τη συνέχιση της εκπαίδευσης των παιδιών τους.
 
Όπως ανέφερε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Αίγλη Παντελάκη, η οποία συμμετέχει εξ οφίκιο στο Συμβούλιο Διαχείρισης του Φορέα, για φέτος έχουν πάρει περίπου 850 με 900 αιτήσεις και πρόσθεσε ότι δεν σημαίνει ότι όλες πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί. «Τις αξιολογούμε. Έχουμε διευθετήσει ώστε τα λογισμικά συστήματα του Υπουργείου και του Φορέα να έχουν επαφή, έτσι ώστε πολλές πληροφορίες να μπορούν να τύχουν επεξεργασίας και από το Φορέας και να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι τα στοιχεία που δίνονται είναι ορθά», ανέφερε η κα Παντελάκη, προσθέτοντας πως είναι αρκετές οι περιπτώσεις που χρίζουν βοήθειας.
 
Από πλευράς του, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής ανέφερε στο πλαίσιο διάσκεψης τύπου με αφορμή την έναρξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων για τη φοιτητική χορηγία, ότι για την πλήρη λειτουργία του εν λόγω Φορέα, έχουν κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικοί Κανονισμοί, οι οποίοι θα συζητηθούν άμεσα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, έτσι ώστε μετά την έγκρισή τους να είναι σε θέση ο Φορέας προχωρήσει άμεσα στην οικονομική στήριξη τέτοιων περιπτώσεων. 
 
Όπως εξήγησε ο υπουργός, ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης ουσιαστικά δρα συμπληρωματικά ως προς τη Κρατική Φοιτητική Μέριμνα, για άμεση στήριξη των πολύ έκτακτων αναγκών που προκύπτουν σε φοιτητές,  έτσι ώστε να μην εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.
 
Ο Φορέας, που αποτελεί  πρωτοβουλία της πρώτης Κυρίας, κας Άντρης Αναστασιάδου, ιδρύθηκε βάσει του περί Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης Νόμου του 2014.
 
Διαβάστε ακόμα: Φοιτητική χορηγία - Αρχίζει από σήμερα η υποβολή αιτήσεων

maria.stylianou@imhbusiness.com
   
 
 
 

Δειτε Επισης

Βλάβη στο σύστημα παραγωγής του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς
Κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες
Αρχίζει εντός των επόμενων ημερών η εγκατάσταση κλιματιστικών σε σχολεία-Πρώτη επαρχία η Λευκωσία
Κηδεύτηκε 110 χρόνια μετά τη γέννησή του ο ήρωας Δημήτρης Τσαούσης-«Παρέμεινε αγέρωχος, περήφανος και ελεύθερος»
Η Κύπρια ζωγράφος που έφτασε μέχρι τη Νέα Υόρκη-«Η τέχνη είναι ένας διάλογος ανάμεσα στις γενιές»
Σε υποπαραλλαγή της Όμικρον οφείλεται η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο
Πρωτοβουλίες και πιέσεις σε Τουρκία από ΕΕ και διεθνή κοινότητα για το Κυπριακό ζήτησε ο Δαμιανός
Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία αλλά με βροχές-Ο καιρός μέχρι την Τρίτη
Σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσωστών για λουόμενο στην Πάφο-Μπήκε στο νερό μεθυσμένος
Συντεχνίες ΡΙΚ: Ταχείς διαδικασίες για επίλυση του θέματος με τις συντάξεις