Στα όρια να παρατήσουν τις σπουδές τους 900 Κύπριοι φοιτητές

Στην Κύπρο της οικονομικής κρίσης, εκατοντάδες νέοι αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, εξ αιτίας της οικονομικής δυσπραγίας, την οποία αντιμετωπίζουν οι οικογένειες τους.
 
Περίπου 850 με 900 αιτήσεις έχει ενώπιον του ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης, ο οποίος έχει  ως σκοπό την οικονομική στήριξη φοιτητών, των οποίων οι οικογένειες δυσπραγούν και επομένως αδυνατούν να στηρίξουν οικονομικά τη συνέχιση της εκπαίδευσης των παιδιών τους.
 
Όπως ανέφερε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Αίγλη Παντελάκη, η οποία συμμετέχει εξ οφίκιο στο Συμβούλιο Διαχείρισης του Φορέα, για φέτος έχουν πάρει περίπου 850 με 900 αιτήσεις και πρόσθεσε ότι δεν σημαίνει ότι όλες πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί. «Τις αξιολογούμε. Έχουμε διευθετήσει ώστε τα λογισμικά συστήματα του Υπουργείου και του Φορέα να έχουν επαφή, έτσι ώστε πολλές πληροφορίες να μπορούν να τύχουν επεξεργασίας και από το Φορέας και να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι τα στοιχεία που δίνονται είναι ορθά», ανέφερε η κα Παντελάκη, προσθέτοντας πως είναι αρκετές οι περιπτώσεις που χρίζουν βοήθειας.
 
Από πλευράς του, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής ανέφερε στο πλαίσιο διάσκεψης τύπου με αφορμή την έναρξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων για τη φοιτητική χορηγία, ότι για την πλήρη λειτουργία του εν λόγω Φορέα, έχουν κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικοί Κανονισμοί, οι οποίοι θα συζητηθούν άμεσα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, έτσι ώστε μετά την έγκρισή τους να είναι σε θέση ο Φορέας προχωρήσει άμεσα στην οικονομική στήριξη τέτοιων περιπτώσεων. 
 
Όπως εξήγησε ο υπουργός, ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης ουσιαστικά δρα συμπληρωματικά ως προς τη Κρατική Φοιτητική Μέριμνα, για άμεση στήριξη των πολύ έκτακτων αναγκών που προκύπτουν σε φοιτητές,  έτσι ώστε να μην εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.
 
Ο Φορέας, που αποτελεί  πρωτοβουλία της πρώτης Κυρίας, κας Άντρης Αναστασιάδου, ιδρύθηκε βάσει του περί Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης Νόμου του 2014.
 
Διαβάστε ακόμα: Φοιτητική χορηγία - Αρχίζει από σήμερα η υποβολή αιτήσεων

maria.stylianou@imhbusiness.com
 



  
 
 
 

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας