Οι Τούρκοι γυρίζουν στα κατεχόμενα ταινία με την ζωή του Ερντογάν

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας, θέμα της οποίας θα είναι η ζωή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
 
Ο γνωστός Τούρκος ηθοποιός Reha Beyoglu αναμένεται να ενσαρκώσει τον ισχυρό άνδρα της Τουρκίας, σε μια βιογραφική ταινία που θα καταγράψει τα πρώτα βήματα του Ταγίπ Ερντογάν από τα παιδικά του χρόνια στη φτωχική συνοικία Kasımpaşa της Κωνσταντινούπολης μέχρι την ανάδειξή του σε δήμαρχο της πόλης.
Την είδηση έφερε στο φως η εφημερίδα Hurriyet. H ταινία θα έχει τον τίτλο «Reis» -δηλαδή «Αρχηγός»- και θα αναφέρεται, δηλαδή, και στην περίοδο που ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης (1994- 1998), συμπεριλαμβάνοντας, όπως είπε ο παραγωγός, και την καταδίκη του σε 10 μήνες φυλάκιση για υποκίνηση σε βία και θρησκευτικό μίσος, πριν ιδρύσει το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) που κυβερνά ακόμα την Τουρκία.
 
Τα γυρίσματα θα γίνουν στο Τρίκωμο της επαρχίας Αμμοχώστου στα Κατεχόμενα (Yeni İskele το ονομάζουν οι Τούρκοι), όπου έχει κατασκευαστεί με λεπτομέρειες ένα «μοντέλο» της γειτονιάς του Kasımpaşa. 
Την ταινία σκηνοθετεί ο Hüdaverdi Yavuz , τον Ερντογάν στην παιδική του ηλικία θα ενσαρκώσει ο Μπατουχάν Ισίκ Γκιουρέλ, ενώ τον ρόλο της συζύγου του νυν προέδρου, Εμινέ, έχει αναλάβει η Özlem Balcı. 
 
 Οπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, ο πρωταγωνιστής, ελπίζει «να μην ντροπιάσει τον εαυτό του» και να παρουσιάσει ένα καλό πορτρέτο του προέδρου.
Τα γυρίσματα σύμφωνα με την εφημερίδα θα γίνουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα έτσι ώστε η ταινία να βγει στους κινηματογράφους της χώρας στις 25 Μαρτίου. 

Δειτε Επισης

Ενέδρα θανάτου δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το φονικό στον Βύρωνα-Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι Αρχές
Διασωληνωμένος 53χρονος μετά από τροχαίο στο Παραλίμνι-Έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε δέντρο
Ραγίζει καρδιές 31χρονη γιατρός TikToker που έφυγε από καρκίνο-«Αν βλέπετε αυτό το βίντεο έχω πεθάνει»
Mαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα, τον γάζωσαν μπροστά στο παιδί του-«Ο μπαμπάς μου, ο μπαμπάς μου...»
Συνελήφθη 16χρονος για διαρρήξεις και κλοπή αυτοκινήτου στη Λευκωσία
Επετειακή συνεδρία και ημερίδα Βουλής για τα 20 χρόνια ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Συζητήσεις ΟΗΕ και ΗΠΑ για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από Κύπρο στη Γάζα
Χτύπησαν ξανά οι ψευτογιατροί-Ξεγέλασαν ηλικιωμένη και απέσπασαν 650 ευρώ
Δολοφονία ή άγνωστη η αιτία θανάτου του Θανάση; Ο λόγος στο Δικαστήριο, η ώρα της κρίσιμης απόφασης
Γρατσούνισε ευαίσθητες χορδές η Ολγκίν-Ο όρος «κοινωνία των πολιτών» και τι αντιπροσωπεύει