Σύντομα η ανακοίνωση για ακτινοθεραπευτική μονάδα Λεμεσού

Εντός των επόμενων εβδομάδων ο Υπουργός Υγείας θα μπορεί να ανακοινώσει τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης της Ακτινοθεραπευτικής μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση σχετικά με την συνάντηση που είχε ο Γιώργος Παμπορίδης την περασμένη Τετάρτη στο Δημαρχείο Λεμεσού με τους Δημάρχους της μείζονος Λεμεσού και αντιπροσωπείες των Συνδέσμων, Αντικαρκινικός, ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Φ και Europa Donna Κύπρου για το θέμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι παρευρισκόμενοι ενημέρωσαν τον Υπουργό Υγείας για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς των Επαρχιών και Πόλεων Λεμεσού και Πάφου και τόνισαν την ανάγκη υλοποίησης του έργου, ενώ ο Υπουργός τόνισε την εμπιστοσύνη του στα αποτελέσματα της έρευνας για το θέμα. Όλοι οι φορείς δήλωσαν έτοιμοι να συμβάλουν ώστε το έργο να γίνει πραγματικότητα όσο το δυνατόν το συντομότερο, σημειώνεται.

Τα βασικά αιτήματα που διεκδικούν οι καρκινοπαθείς των περιοχών αυτών είναι η εύκολη πρόσβαση σε τοπική ακτινοθεραπευτική μονάδα αφού αποτελούν περίπου το 40% των καρκινοπαθών Παγκύπρια. Διεκδικούν επίσης την ίδια αντιμετώπιση και επίπεδο περίθαλψης όπως στο υφιστάμενο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και ισότιμο χειρισμό όλων των ασθενών και επίσης τερματισμό της μεγάλης ταλαιπωρίας των ασθενών λόγω της καθημερινής  μετάβασης στη Λευκωσία, για ακτινοθεραπεία.Τέλος διεκδικούν μείωση του ψηλού κόστους μεταφοράς ασθενών.

Ο Υπουργός Υγείας συμφώνησε με τα προαναφερόμενα και διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι θα μεριμνήσει για την υλοποίηση αυτής της μονάδας με πρώτο βήμα την άμεση τοποθέτηση δύο γραμμικών επιταχυντών στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού εντός του έτους.

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του Κρουκς-Νόμιμα αγορασμένο το όπλο
Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ο 23χρονος που εντοπίστηκε τραυματισμένος στην Αγία Νάπα
Ανάλυση Sky News: Η επόμενη ημέρα-Πώς η απόπειρα κατά του Τραμπ θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των Εκλογών
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που o Τόμας Μάθιου Κρουκς ανοίγει πυρ κατά του Τραμπ
Βλάβη στο σύστημα παραγωγής του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς
Μεταφέρεται εσπευσμένα στη Γαλλία ο 17χρονος εθνοφρουρός-Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι η φρουρά του Τραμπ είχε ειδοποιηθεί 3-4 λεπτά πριν ο 20χρονος πυροβολήσει
Νέα δήλωση Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του-«Δεν θα φοβηθούμε, ο Θεός απέτρεψε το αδιανόητο»
Απαισιόδοξη η Αννίτα για το Κυπριακό-«Δεν βλέπω, προς το παρόν, κάτι θετικό»
Παράνομη επίσκεψη Βρετανού βουλευτή στο κατεχόμενο Βαρώσι