Πέντε τα κρούσματα Η1Ν1 στα κατεχόμενα

Πέντε έγιναν τα περιστατικά γρίπης των χοίρων στα κατεχόμενα αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σύμφωνα με τον "υφυπουργό" υγείας, Ομέρ Γκιουρ.

Όπως αναφέρει ο τ/κ Τύπος σήμερα, σε δήλωσή του στα ΜΜΕ χθες βράδυ ο κ. Γκιουρ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων είναι πέντε, τα τέσσερα νοσηλεύονται στο "πανεπιστημιακό" νοσοκομείο εγγύς Ανατολής και το ένα στο "κρατικό" νοσοκομείο Λευκωσίας και βρίσκονται υπό θεραπεία χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία. "Δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό. Πλέον ο ιός Η1Ν1 θα πρέπει να θεωρείται σαν μια εποχική γρίπη".

Ο ίδιος έκανε έκκληση δε "εάν τα παιδιά σας είναι άρρωστα, μην τα στέλνετε σχολείο. Εάν αισθάνεστε εσείς άρρωστοι μην πάτε δουλειά ή φορέστε μάσκα". Το "υπουργείο" υγείας, ανέφερε, έχει λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την μη εξάπλωση του ιού.

Ο κ. Γκιουρ ανέφερε ότι στο "κρατικό" νοσοκομείο της Λευκωσίας λειτουργεί ένα ειδικό τμήμα μόνο για τέτοιου είδους περιστατικά. Σύμφωνα με την Κίπρις, στο "πανεπιστημιακό" νοσοκομείο εγγύς Ανατολή νοσηλεύονται ως ύποπτα για τον ιο Η1Ν1 δύο παιδιά το ένα κάτω του ενός έτους και το άλλο πέντε ετών, με την κατάστασή τους να κρίνεται καλή ενώ η θεραπεία ήδη τους παρέχεται.

Προστίθεται επίσης ότι η κατάσταση της 52χρονης στο ίδιο νοσοκομείο, που ήταν το πρώτο περιστατικό της γρίπης των χοίρων που έγινε γνωστό την Παρασκευή, κρίνεται καλή και η ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη εντατική μονάδα.

Δειτε Επισης

Επανέναρξη πτήσεων προς Κύπρο από την πολωνική LOT-Χαμόγελα στο Υφυπουργείο Τουρισμού
Περισσότερα από 400 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω πνιγμού τα τελευταία 20 χρόνια-Τρίτη αιτία θανάτου σε παιδιά
Έπιασε την ανιούσα η θερμοκρασία-Κίτρινη προειδοποίηση για 42 βαθμούς Κελσίου
Χρηματοδότηση ΕΕ για λιμάνι Λεμεσού και περιφερειακό Λευκωσίας
Ενίσχυση για αναβάθμιση συστημάτων αποστολής στοιχείων διακίνησης νωπού γάλακτος ενέκρινε το Υπουργικό
Η ΑΗΚ αφαιρεί τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες από πασσάλους της
Ακόμη πενήντα κοινότητες εντάσσονται στην Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης
Ανακοινώθηκε επαναλειτουργία του Δασικού Κολλεγίου από τον Ιανουάριο του 2025
Ξεπέρασαν το 1,65 εκ. οι αφίξεις τουριστών το πρώτο εξάμηνο του 2024-Σταθερή πρωτιά για τους Βρετανούς
Παροχή πολεοδομικών κινήτρων για κατεδάφιση παλιών και επικίνδυνων οικοδομών ενέκρινε το Υπουργικό