Μην ενοχλείτε τα φλαμίνγκο, καλεί τους πολίτες ο Πτηνολογικός

 Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου καλεί τους πολίτες να μην προσπαθούν να πλησιάσουν τα φλαμίνγκο, ή να  τα φωτογραφήσουν με drones, αφού αυτά βρίσκονται στην αλυκή Λάρνακας και στην αλυκή Ακρωτηρίου για να ξεκουραστούν και να τραφούν, καθώς  τέτοιες κινήσεις τα ενοχλούν.

Σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος αναφέρει ότι «σύμφωνα με την καταμέτρηση που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Αλυκή της Λάρνακας φιλοξενεί γύρω στα 12.500 φλαμίνγκο αυτή τη στιγμή, ενώ η Αλυκή Ακρωτηρίου φιλοξενεί γύρω στα 2.500». Τα πουλιά, προσθέτει, «βρίσκονται εδώ για να ξεκουραστούν και να τραφούν. Όταν υπάρχει συνεχής ενόχληση δεν μπορούν ούτε να ξεκουραστούν ούτε να τραφούν με ησυχία. Η έλλειψη ξεκούρασης κατά το χειμώνα έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να έχει επίπτωση στην αναπαραγωγική επιτυχία κάποιων ειδών την άνοιξη».

Ο σύνδεσμος καλεί όλους τους ευσυνείδητους πολίτες να χαρούν τα φλαμίνγκο από απόσταση και να μην προσπαθούν να τα πλησιάσουν, να μην εισέρχονται στην αλυκή με γαλότσες ή ξυπόλυτοι για να τα πλησιάσουν, να μην πετάνε drones ή άλλα μέσα πάνω από τα φλαμίνγκο καθώς και να προτιμήσουν να τα απολαύσουν είτε από το παρατηρητήριο της Αλυκής Λάρνακας είτε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου στο οποίο η πρόσβαση είναι δωρεάν.

«Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου θα προσπαθήσει να βρίσκεται κάθε Σαββατοκύριακο στην Αλυκή Λάρνακας με τηλεσκόπια ώστε να έχουν την ευκαιρία οι πολίτες να χαρούν το θέαμα των φλαμίνγκο από απόσταση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Βλάβη στο σύστημα παραγωγής του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς
Κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες
Αρχίζει εντός των επόμενων ημερών η εγκατάσταση κλιματιστικών σε σχολεία-Πρώτη επαρχία η Λευκωσία
Κηδεύτηκε 110 χρόνια μετά τη γέννησή του ο ήρωας Δημήτρης Τσαούσης-«Παρέμεινε αγέρωχος, περήφανος και ελεύθερος»
Η Κύπρια ζωγράφος που έφτασε μέχρι τη Νέα Υόρκη-«Η τέχνη είναι ένας διάλογος ανάμεσα στις γενιές»
Σε υποπαραλλαγή της Όμικρον οφείλεται η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο
Πρωτοβουλίες και πιέσεις σε Τουρκία από ΕΕ και διεθνή κοινότητα για το Κυπριακό ζήτησε ο Δαμιανός
Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία αλλά με βροχές-Ο καιρός μέχρι την Τρίτη
Σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσωστών για λουόμενο στην Πάφο-Μπήκε στο νερό μεθυσμένος
Συντεχνίες ΡΙΚ: Ταχείς διαδικασίες για επίλυση του θέματος με τις συντάξεις