Μήνυμα Κασουλίδη για προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία

Nα μην χαθεί η ευκαιρία της προώθησης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία, κάλεσε την ΕΕ ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, με στόχο τον τερματισμό της αιματοχυσία στη χώρα αυτή. Ο Κύπριος ΥΠΕΞ συμμετείχε στα συμβούλια Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων που διεξήχθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες. Ο 28 συζήτησαν για την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, το Ιράκ, και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία. Επιπλέον στο τραπέζι βρέθηκαν και οι σχέσεις με την Ιορδανία, με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας αυτής, Νασέρ Γιουντέχ να  βρίσκεται εκεί, προσκεκλημένος του Συμβουλίου.

Κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο ο Υπουργός τόνισε τους κινδύνους από την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, λόγω του κενού που δημιουργείται επί του εδάφους, δηλώνοντας ότι ο μόνος που μπορεί να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία, σε έτος μάλιστα αμερικανικών εκλογών, είναι η ΕΕ.

"Καλωσορίζουμε την υιοθέτηση του ψηφίσματος 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες του Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. de Mistura", υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών.  Καταλήγοντας, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι η Κύπρος θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Δωρητών για τη Συρία που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 4 Φεβρουαρίου και προτίθεται να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της.  Η εν λόγω Διάσκεψη, κατέληξε, θα δώσει την ευκαιρία στη διεθνή κοινότητα να εκφράσει τη στήριξή της και προς το Λίβανο και την Ιορδανία, δύο χώρες οι οποίες βιώνουν άμεσα τις επιπτώσεις της αστάθειας στη Συρία.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Κασουλίδης είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Βρετανό ομόλογό του Philip Hammond και τον Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ  Johannes Hahn τους οποίους ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Δειτε Επισης

Μ. Σχοινάς: Η στήριξη της ΕΕ για επανένωση είναι δεδομένη και ακλόνητη
Ο Τατάρ δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική βούληση των Τ/κ υποστηρίζει το Βολτ
Ν. Χριστοδουλίδης: Υποχρέωση ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού
Καταδίκασε κάθε είδους επιθετική ενέργεια κατά χώρων λατρείας η Σούπερμαν
Παράνομη επίσκεψη Βούλγαρου Ευρωβουλευτή στα κατεχόμενα
Κυπριακό, ΕΕ, Ουκρανία και Μεσανατολικό στο επίκεντρο συνάντησης ΥΠΕΞ Κύπρου-Σλοβακίας
Ραουνά: Οι Ευρωεκλογές ευκαιρία για να είμαστε μέρος διαμόρφωσης πολιτικών
«Στέλεχος του ΕΛΑΜ εισέρχεται διερχόμενος ανθρώπινη ασπίδα που χαιρετά ναζιστικά»-Επιστολή ΑΚΕΛ στον Δαμιανό
Ερχιουρμάν: Δεν προάγει τον αγώνα των Τ/κ η στάση Τατάρ
Ερτουγρούλογλου: Η Ρωσία να ενεργήσει με βάση τις πραγματικότητες στην Κύπρο