Το Κυπριακό σε συνάντηση Ν. Βούτση με μέλη της Επ. Άμυνας της Βουλής

Θα προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε μία λύση που δεν θα συνδέεται καθόλου με το καθεστώς των εγγυήσεων και θα δίνει προτεραιότητα σε όλα τα θέματα τα οποία οι δύο πλευρές θα επιλύσουν, από κοινού πλέον, στο εσωτερικό της Κύπρου», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης υποδεχόμενος τη Δευτέρα στην Αθήνα μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, και τον Πρόεδρό της Γιωργο Βαρνάβα.

Ο κ. Βούτσης ανάφερε ακόμα ότι «μπορούμε να μοιραστούμε την αισιοδοξία την οποία μας μεταφέρουν οι φίλοι και σύντροφοι συνάδελφοι από την Κύπρο και με πολύ ενδιαφέρον  περιμένουμε τα νέα τους πάνω σε αυτό το κρίσιμο, κορυφαίο ζήτημα», εννοώντας την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

Τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας μετέφεραν στον Πρόεδρο της Βουλής την ενημέρωση που έχουν για τις διαπραγματεύσεις, και ανέπτυξαν τις απόψεις τους. Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Βαρνάβας, τόνισε ότι έπειτα από ευρεία συζήτηση με τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με τις σχέσεις των δύο επιτροπών αλλά και με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ελπίδα όλων μας είναι πως αυτές οι διαπραγματεύσεις θα έχουν μία κατάληξη.

Το μήνυμα όμως, πρόσθεσε, που στέλνουμε ως κυπριακός λαός είναι ότι αυτή η λύση σίγουρα θα πρέπει να είναι μια δημοκρατική και δίκαιη λύση, μια λύση που να ενώνει και όχι να χωρίζει το λαό και το νησί, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνονται σεβαστά τόσο το ευρωπαϊκό κεκτημένο όσο και τα ανθρώπινα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι πολίτες των υπολοίπων 27 χωρών της ΕΕ.

Η αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας της κυπριακής Βουλής βρίσκεται στην Αθήνα για να παραστεί την Τρίτη το μεσημέρι στην τελετή παράδοσης στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας των λειψάνων έξι Ελλήνων στρατιωτών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, και το απόγευμα, στην κυπριακή πρεσβεία σε εκδήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου όπου θα τιμηθούν οι πεσόντες της ακταιωρού Φαέθων, η οποία βυθίστηκε κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων το 1964 από τα τουρκικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα.

Δειτε Επισης

Προκλήσεις ΕΕ και ο ρόλος των κοινοβουλίων σε συζήτηση για τα 20χρονα ένταξης
Aναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ιδαλίου ζητεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Ιωσήφ
To μήνυμα ΠτΒ για τα 20 χρόνια ένταξης Κύπρου στην ΕΕ-«Εμμένουμε στη διασύνδεση Κυπριακού με ευρωτουρκικά»
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό των ΣΥΟΠ-Αναβαθμίζονται κλίμακες, διάρκεια και επιδόματα
Σ. Κυριακίδου: Η Κύπρος μπορεί να προβεί σε μεταρρυθμίσεις στην υγεία
Την αλληλεγγύη της ΕΕ στις προσπάθειες για το Κυπριακό επαναβεβαίωσε η Μέτσολα
K. Ευσταθίου: Η ΕΕ είναι ανήμπορη να επιβληθεί στην Τουρκία
Σ. Παπαδούρης: Η ΕΕ να εμπλακεί περισσότερο στο Κυπριακό
Ο εκσυγχρονισμός του θεσμού των ΣΥΟΠ και υλοποίησης των 14 μέτρων για τους τ/κ ενώπιον του Υπουργικού
Επαναλαμβάνει τα πειθαρχικά μέτρα για αντάρτες ο ΔΗΣΥ-«Θα εφαρμοστούν χωρίς εξαιρέσεις»