Μήνυμα και από την Ελληνική προς τους πελάτες της για κακόβουλα sms

 
Μήνυμα προς τους πελάτες της διευκρινίζοντας ότι δεν στέλνει ποτέ μήνυμα ζητώντας αποκάλυψη στοιχείων απέστειλε η Ελληνική Τράπεζα.
Στο μήνυμα, καλούνται , μάλιστα όσοι έχουν αποκαλύψει σε κακόβουλο μήνυμα στοιχεία τους να επικοινωνήσουν αμέσως με την τράπεζα.
Πάντως δεν υπήρξε οποιαδήποτε καταγγελία προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από πλευράς πολιτών για απώλεια χρημάτων ή απώλεια διαχείρισης του λογαριασμού τους. Πριν από μερικές ημέρες, πολίτες έλαβαν 
μηνύματα (SMS) στα κινητά τους τηλέφωνα από άγνωστο αποστολέα, στο οποίο απεικονίζετο ένας ηλεκτρονικός σύνδεσμος (link) που εάν τον ακολουθούσαν, τους συνέδεε με δήθεν λογαριασμό Τράπεζας. Ακολούθως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, καλούντο να αναγράψουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (User ID) και τον κωδικό ασφαλείας (password) με σκοπό να πετύχουν είσοδο στο λογαριασμό.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας Αντρέα Αναστασιάδη, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καταγγελία από πολίτες ότι απώλεσαν χρήματα από τους λογαριασμούς τους ή απώλεσαν τη διαχείριση των λογαριασμών τους. Σημείωσε ωστόσο πως έγιναν δεκάδες καταγγελίες από πολίτες που έλαβαν το συγκεκριμένο μήνυμα και η αστυνομία σε συνεργασία με την τράπεζα, έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις προς την ενίσχυση της ασφάλειας των λογαριασμών των πολιτών.
Όπως εξήγησε, πρόκειται για κύκλωμα επιτηδείων που έχουν βάση σε τρίτες χώρες και δρουν κυρίως σε χώρες της ΕΕ. Όπως εξήγησε ο κ. Αναστασιάδης, σε χώρες της Ευρώπης το φαινόμενο αυτό παρουσιάστηκε πριν από περίπου τέσσερεις μήνες και πως οι επιτήδειοι δρουν σε μια χώρα κάθε φορά. Επισήμανε πως η Αστυνομία Κύπρου αναμένει και ενημέρωση για το θέμα από τη Europol. Τέλος, πρόσθεσε πως οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Κάλεσε το κοινό να μην ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους μηνύματα και να τα διαγράφει, ενώ προειδοποιείται για άλλη μια φορά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό γιατί πρόκειται για απάτη με σκοπό, επιτήδειοι να ανακτήσουν τη διαχείριση του λογαριασμού τους, με ανεπιθύμητες συνέπειες.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα