Όλα τα κτίρια του κράτους πρέπει να έχουν τελική έγκριση


Όλα ανεξαιρέτως τα κτίρια τα οποία ενοικιάζονται από το κράτος για τη στέγαση κυβερνητικών οργανισμών και τμημάτων πρέπει έχουν τελική έγκριση. Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων  Μάριου Δημητριάδη σε σχετική ερώτηση της βουλευτού Ειρήνης Χαραλαμπίδου, χωρίς ωστόσο να δίνεται ξεκάθαρη απάντηση από πλευράς υπουργείου εάν υπάρχουν σήμερα κτίρια τα οποία ενοικιάζονται από το κράτος και δεν διαθέτουν τελική έγκριση. 
Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού Μεταφορών, όλα τα υποστατικά που ενοικιάζονται για στέγαση Κρατικών Υπηρεσιών πρέπει να έχουν εξασφαλισμένες όλες τις κατά Νόμο απαιτούμενες άδειες. Η Πολεοδομική Άδεια και η Άδεια Οικοδομής πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί πριν την ενοικίαση του κτιρίου ενώ η άδεια τελικής έγκρισης-χρήσης μπορεί να εξασφαλιστεί σε καθορισμένο μεταγενέστερο χρόνο αν αφορά καινούργια οικοδομή ή αλλαγή χρήσης για παλαιότερη οικοδομή
 
Στην απαντητική επιστολή γίνεται και αναφορά για τον Κεντρικό Φορέα Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών «ΚΦΣΚΥ». Σύμφωνα με τον Μάριο Δημητριάδη, Κεντρικός Φορέας Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών συστάθηκε με βάση την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αρ. 76.877 και ημερομηνία 30/4/2014 ο οποίος προεδρεύεται από τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και αποτελείται από τους Γενικούς Διευθυντές του Υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών και τον Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας ως μέλη, με τους όρους εντολής και τις εξουσίες που καθορίζονται σε σχετική πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο. Πριν την σύσταση του ΚΦΣΚΥ δεν υπήρχε ένα συνολικό πλαίσιο διαχείρισης των θεμάτων στέγασης του κράτους. Στα πλαίσια της προσπάθειας για ενιαία αντιμετώπιση των θεμάτων στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών ετοιμάστηκε εγκύκλιος επιστολή από τον Κεντρικό Φορέα Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών, η οποία στάλθηκε σε όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες, με την οποία καθορίστηκε η διαδικασία στέγασης/μεταστέγασης που πρέπει να ακολουθείται με βάση τις πρόνοιες της πιο πάνω Πρότασης στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Όπως αναφέρει, μέσα στα πλαίσια καθορισμού ενιαίας πολιτικής έχει ετοιμαστεί Προσχέδιο Πρότυπου/Τυποποιημένου Ενοικιαστηρίου Συμβολαίου το οποίο ήδη χρησιμοποιείται από τις Κρατικές Υπηρεσίες που προτίθενται να στεγαστούν σε ενοικιαζόμενα ακίνητα. Η απόφαση για την ετοιμασία του υπό αναφορά Προσχεδίου Συμβολαίου λήφθηκε μετά τη διαπίστωση ύπαρξης μεγάλης ανομοιομορφίας στα υφιστάμενα συμβόλαια ενοικίασης ακινήτων για στέγαση Κρατικών Υπηρεσιών.
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας