Handelsblatt: Απειλείται η κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα

Ένα χρόνο μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας κυριαρχεί στο ελληνικό πολιτικό τοπίο παρά το γεγονός ότι αθέτησε προεκλογικές υποσχέσεις, επέβαλε νέα λιτότητα και επέστρεψε τη χώρα στην οικονομική ύφεση, επισημαίνει η εφημερίδα Handelsblatt και προσθέτει:

«Όμως η κυριαρχία του απειλείται. Ο 47χρονος Μητσοτάκης υπόσχεται σκληρή αντιπολίτευση. Ο απόφοιτος του Χάρβαρντ και πρώην τραπεζικός έχει εξαιρετικές διεθνείς διασυνδέσεις, μιλάει άπταιστα τρεις γλώσσες και είναι σε θέση να προβάλει τον εαυτό του ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση όχι μόνο στους Έλληνες ψηφοφόρους, αλλά και στους πιστωτές. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον υπό πίεση. Η ψηφοφορία για το ασφαλιστικό στην ελληνική βουλή εξελίσσεται σε μια ακόμα δοκιμασία για την κυβέρνησή του. Ανοιχτό παραμένει ωστόσο πως θα αντιδράσει ο πρωθυπουργός στη νέα πρόκληση. Θα μπορούσε να υποκύψει στον πειρασμό νέων, πρόωρων εκλογών πριν σταθεί γερά στα πόδια του ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η τακτική αυτή θα ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία του. Αυτό που δεν αναμένεται πάντως είναι η συναίνεση των δανειστών. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να γνωρίζει ότι ένας ακόμα προεκλογικός αγώνας, ο τέταρτος μέσα σε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, θα άνοιγε διάπλατα την πόρτα στο Grexit».

H τρομοκρατία δεν αποσταθεροποίησε την Ινδονησία

«Ινδονησία έχει δυστυχώς εμπειρία με ισλαμιστικά τρομοκρατικά χτυπήματα», παρατηρεί η εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung. «Από το 2002 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον επτά τρομοκρατικές επιθέσεις. Στην πιο πρόσφατη, το 2009, σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι σε βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δύο ξενοδοχείων στην Τζακάρτα. Για μια ακόμα φορά φανατικοί δολοφόνοι ξαναχτύπησαν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Όμως όσα ήλπιζαν να πετύχουν με τις τρομοκρατικές ενέργειες δεν θα γίνουν πραγματικότητα. Οι βόμβες δεν αποσταθεροποίησαν την Ινδονησία, δεν υποδαύλισαν το μίσος μεταξύ των εθνοτικών ομάδων και δεν έπεισαν την πλειοψηφία των μουσουλμάνων της χώρας να γίνουν οπαδοί της ίδρυσης Χαλιφάτου στην Ινδονησία».

Πρέπει να συνάδουν τα λόγια και οι πράξεις της Άγκυρας

Με αφορμή την επίθεση αυτοκτονίας στην πλατεία Σουλταναχμέτ της Κων/πολης η Süddeutsche Zeitung φωτίζει τις σχέσεις της Τουρκίας και Ισλαμικού Κράτους: «Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι αναφορές των μυστικών υπηρεσιών ήταν σαφείς: η Τουρκία είναι τόπος οπισθοχώρησης, στρατολόγησης, και σιωπηλής στήριξης της παραστρατιωτικής οργάνωσης. Στο μεταξύ όμως η τουρκική κυβέρνηση στέλνει με το σφυροκόπημα θέσεων του Ισλαμικού Κράτους ένα μήνυμα στους συμμάχους της: Έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο! Η αλλαγή πορείας σημαίνει στην ουσία ότι η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να επιλέξει τους φίλους της κατά το δοκούν. Δηλώσεις και πράξεις πρέπει να συνάδουν».
ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Νέο αίτημα εκταφής κατέθεσε ο πατέρας του Παύλου Ασλανίδη που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη
Greek Mafia-Oι συνομιλίες μελών της εγκληματικής οργάνωσης της Ρωσόφωνης Μαφίας στο λαθρεμπόριο τσιγάρων
Οκταετής κάθειρξη σε 57χρονο για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης του -«Τον κατήγγειλα εκδικητικά»
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη-Κατάθεση με ανοιχτές θύρες δέχθηκε η τρίτη καταγγέλλουσα που κατηγορεί τον ηθοποιό
Σκότωσε τη γυναίκα του και πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού τους στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, στη μνήμη του Ιάσονα Λαλαούνη που σκοτώθηκε σε τροχαίο
Η αγόρευση της εισαγγελέως για το Μάτι-«Όταν η πυρκαγιά έρχεται, κάνεις εκκένωση»
Νεκρός 28χρονος μετά από εργατικό ατύχημα στη Βούλα-Γερανός ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια(vid&pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η κλοπή σε εταιρεία courier-Κουκουλοφόρος άρπαξε 2.000 ευρώ
Συνελήφθη στα Εξάρχεια ο Κώστας Σακκάς-Τον εντόπισαν να οδηγεί μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα και κράνος