Με "Χριστόφια-Μαρί", απαντά ο ΔΗΣΥ στο ΑΚΕΛ για Θεμιστοκλέους

Δριμεία επίθεση εναντίον του ΑΚΕΛ, το οποίο κατήγγειλε τον Αβέρωφ Νεοφύτου για αλαζονεία και αυταρχισμό σε σχέση με την υπόθεση της ασυλίας του Αντρέα Θεμιστοκλέους, εξαπολύει ο ΔΗΣΥ. 
 
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου, «μιλάμε για τροχαία αδικήματα... Στο νου έρχονται άλλες υποθέσεις πολιτικών προσώπων που αφορούσαν κάτι πολύ περισσότερο από παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Αν αυτά ισχύουν για τροχαίες παραβάσεις, προσθέτει ο ΔΗΣΥ, «τότε το ΑΚΕΛ θα έπρεπε όχι μόνο να αποδεχτεί, αλλά και να ζητούσε άρση της ασυλίας του τέως προέδρου και ηγέτη του, Δημήτρη Χριστόφια, προκειμένου να διαλευκανθούν ποινικά αδικήματα που του καταλόγιζε το Πόρισμα Πολυβίου. Εκεί επρόκειτο μάλιστα για μια φονική έκρηξη και την αρχή της οικονομικής καταστροφής της χώρας και όχι για απλές τροχαίες παραβάσεις. Αυτό έπρεπε να κάνει και όχι να κρύβεται πίσω από τη φυλάκιση υπουργού που απλώς ακολούθησε τις εντολές του προέδρου του».

Ο Κ. Προδρόμου διερωτάται παράλληλα:
 
  • Πώς όμως μιλά ειδικά το ΑΚΕΛ, όταν, ενώ αποδείχτηκε ότι κομματικά χέρια άρπαζαν χρήματα από ταμείο συντάξεων των εργαζόμενων και τα έσπρωχναν σε κομματικά ταμεία του, αμφισβήτησε όχι απλώς διαδικασίες, αλλά και αποφάσεις κακουργιοδικείου και χαρακτηρίζει καταδικασθέντες ποινικού δικαίου ως «πολιτικούς κρατούμενους;»
  • Πώς όμως μιλούν εκείνοι που έκαναν και παράλληλες δίκες στην Εζεκία Παπαϊωάννου και είπαν ότι έχουν στοιχεία ότι ένας καταδικασθείς είναι αθώος, γιατί ένοχος είναι κάποιος άλλος –που εκείνοι γνωρίζουν- αλλά ποτέ δεν έδωσαν στη Δικαιοσύνη ούτε στοιχεία ούτε ονόματα για την, κατά την άποψή τους, πραγματική ενοχή!
Πάντως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ Το ζήτημα της ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού θα κριθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο. Προστίθεται ότι «όχι μόνο θα σεβαστούμε την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά πιθανώς αυτή να ξεκαθαρίσει και το ζήτημα της έκτασης και της εφαρμογής της βουλευτικής ασυλίας. Θεωρούμε ότι αυτή την πορεία έπρεπε να πάρει το ζήτημα. Σημειώνουμε, εξάλλου, και την τοποθέτηση του βουλευτή, Α. Θεμιστοκλέους, ότι θα πρέπει να κριθεί για καταγγελίες σχετικά με τροχαία αδικήματα, όπως και κάθε άλλος πολίτης».
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Φουντώνει η κόντρα Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ-«Απέδειξαν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν»
Απαντά σε Λετυμπιώτη το ΑΚΕΛ-«Αν θέλουν να φανούν χρήσιμοι ας απαντήσου τι θα κάνουν για εργαζόμενου»
Απαντά σε Στεφάνου για τους χαμηλόμισθους ο Λετυμπιώτης-«Λέει μισή αλήθεια»
Μεταβαίνει σε Ισπανία και Πορτογαλία ο ΠτΔ-Βλέπει Σάντσεθ, Βασιλιά Φελίπε και Μουντενέγκρο
Η εξαργύρωση της διπλωματίας, οι λύσεις στο υδατικό και η «στεγνή» αντιπολίτευση
Ελληνικά ΜΜΕ: Ανοίγει 38 χρόνια μετά τουρκικό λιμάνι για περίπου 1100 κυπριακά πλοία
Συνομιλίες ΠτΔ στο Βατικανό με αρχηγούς κρατών και άλλους αξιωματούχους-Πάει Ισπανία την Κυριακή (pics)
Το μήνυμα του ΠτΔ μετά την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου-«Εργάστηκε με αφοσίωση»
O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απέτισε φόρο τιμής στον Πάπα πριν την έναρξη της κηδείας του
Αναχωρεί για το συνέδριο του ΕΛΚ η Αννίτα Δημητρίου-Θα θέσει τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας