Με "Χριστόφια-Μαρί", απαντά ο ΔΗΣΥ στο ΑΚΕΛ για Θεμιστοκλέους

Δριμεία επίθεση εναντίον του ΑΚΕΛ, το οποίο κατήγγειλε τον Αβέρωφ Νεοφύτου για αλαζονεία και αυταρχισμό σε σχέση με την υπόθεση της ασυλίας του Αντρέα Θεμιστοκλέους, εξαπολύει ο ΔΗΣΥ. 
 
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου, «μιλάμε για τροχαία αδικήματα... Στο νου έρχονται άλλες υποθέσεις πολιτικών προσώπων που αφορούσαν κάτι πολύ περισσότερο από παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Αν αυτά ισχύουν για τροχαίες παραβάσεις, προσθέτει ο ΔΗΣΥ, «τότε το ΑΚΕΛ θα έπρεπε όχι μόνο να αποδεχτεί, αλλά και να ζητούσε άρση της ασυλίας του τέως προέδρου και ηγέτη του, Δημήτρη Χριστόφια, προκειμένου να διαλευκανθούν ποινικά αδικήματα που του καταλόγιζε το Πόρισμα Πολυβίου. Εκεί επρόκειτο μάλιστα για μια φονική έκρηξη και την αρχή της οικονομικής καταστροφής της χώρας και όχι για απλές τροχαίες παραβάσεις. Αυτό έπρεπε να κάνει και όχι να κρύβεται πίσω από τη φυλάκιση υπουργού που απλώς ακολούθησε τις εντολές του προέδρου του».

Ο Κ. Προδρόμου διερωτάται παράλληλα:
 
  • Πώς όμως μιλά ειδικά το ΑΚΕΛ, όταν, ενώ αποδείχτηκε ότι κομματικά χέρια άρπαζαν χρήματα από ταμείο συντάξεων των εργαζόμενων και τα έσπρωχναν σε κομματικά ταμεία του, αμφισβήτησε όχι απλώς διαδικασίες, αλλά και αποφάσεις κακουργιοδικείου και χαρακτηρίζει καταδικασθέντες ποινικού δικαίου ως «πολιτικούς κρατούμενους;»
  • Πώς όμως μιλούν εκείνοι που έκαναν και παράλληλες δίκες στην Εζεκία Παπαϊωάννου και είπαν ότι έχουν στοιχεία ότι ένας καταδικασθείς είναι αθώος, γιατί ένοχος είναι κάποιος άλλος –που εκείνοι γνωρίζουν- αλλά ποτέ δεν έδωσαν στη Δικαιοσύνη ούτε στοιχεία ούτε ονόματα για την, κατά την άποψή τους, πραγματική ενοχή!
Πάντως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ Το ζήτημα της ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού θα κριθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο. Προστίθεται ότι «όχι μόνο θα σεβαστούμε την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά πιθανώς αυτή να ξεκαθαρίσει και το ζήτημα της έκτασης και της εφαρμογής της βουλευτικής ασυλίας. Θεωρούμε ότι αυτή την πορεία έπρεπε να πάρει το ζήτημα. Σημειώνουμε, εξάλλου, και την τοποθέτηση του βουλευτή, Α. Θεμιστοκλέους, ότι θα πρέπει να κριθεί για καταγγελίες σχετικά με τροχαία αδικήματα, όπως και κάθε άλλος πολίτης».
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»