Νέα συνάντηση των ηγετών

Νέα συνάντηση στις δέκα το πρωί πραγματοποιούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των ηγετών το 2016. Η πρώτη του νέου έτους είχε γίνει στις 7 του μήνα και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δηλώσει μετά την ολοκλήρωσή της ότι εξετάστηκε η παραπέρα πορεία των συνομιλιών για να επικεντρωθούν σε όλα τα εκκρεμούντα θέματα, προκειμένου να διαπιστώσουν πού μπορεί να υπάρξουν συγκλίσεις και πού υπάρχουν διαφορές, έτσι ώστε σταδιακά, και με ένα πρόγραμμα εργασίας, στους επόμενους μήνες, να δουν πώς είναι δυνατόν να επιτευχθεί λύση.

Χθες οι δύο ηγέτες παρακάθησαν σε γεύμα που παρέθεσε το Ελληνοτουρκικό Φόρουμ. Ο ΠτΔ δήλωσε μετά το γεύμα ότι προέβησαν σε ενημέρωση για την πρόοδο των συνομιλιών, έγινε ανταλλαγή προβληματισμών για το πώς μπορούν να ξεπεραστούν προβλήματα και για τις προοπτικές για το μέλλον.

Σήμερα το απόγευμα εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών συνδικαλιστικών οργανώσεων, που διοργανώνει η Μόνιμη Επιτροπή του Πανσυνδυκαλιστικού Φόρουμ Κύπρου σε εστιατόριο στο Λήδρα Πάλας.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Τ/κ ηγέτης καθώς και οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, Aνδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί αναμένεται να έχουν νέα συνάντηση την Παρασκευή μετά τη συνάντησή τους τη Δευτέρα.
 ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»