Επαφές με άλλους 7 Σύριους είχε στην Τουρκία ο βομβιστής του Σουλτάν Αχμέτ

  Με άλλους εφτά Σύριους είχε επαφές στην Τουρκία πριν από την επίθεση του Σουλτάν Αχμέτ ο 28χρονος βομβιστής σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου ενώ όπως λένε οι ίδιες πηγές τη διαταγή για την επίθεση την πήρε από την Άγκυρα. 

Ο 28χρονος Ναμπίρ Φαντλί πέρασε στην Τουρκία από τη Συρία και άρχισε να λειτουργεί το κινητό του από τις 18 Δεκεμβρίου. Έμεινε στη Σανλιούρφα για ένα διάστημα και στη συνέχεια μαζί με άλλους τέσσερις Σύριους έφτασε στην Κωνσταντινούπολη. 
Στις 5 Ιανουαρίου μαζί με τους τέσσερις Σύριους επισκέφθηκε το τμήμα μεταναστών όπου έδωσε δακτυλικά αποτυπώματα και καταγράφηκε ως πρόσφυγας. Δήλωσε ότι μένει σε σπίτι στο Ζεϊτίνμπουρνου και πως το έσκασε από τον ISIS στη Συρία όπου σκοτώθηκε η οικογένειά του. Τους είπε ότι θέλει να πάει στην Ευρώπη ως πρόσφυγας. 

Αφού πήρε την ταυτότητά του, άλλαξε σπίτι και πήγε σε ξενοδοχείο στην περιοχή Καντίργκα της Κωνσταντινούπολης. Οι τουρκικές αρχές δεν αποκλείουν να χρησιμοποίησε ψεύτικο όνομα. Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο ήθελε να κάνει την επίθεση στην Ευρώπη αλλά επειδή δεν κατάφερε να ταξιδέψει τελικά στόχευσε ξένους τουρίστες στην Τουρκία. 

Οι πληροφορίες λένε ότι τα εκρηκτικά για την επίθεση του Σουλτάναχμετ του τα έδωσαν άλλοι τρεις Σύριοι με τους οποίους συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. 

Η αστυνομία κατάφερε να διαπιστώσει εύκολα την ταυτότητά του έπειτα από την επίθεση λόγω των δακτυλικών αποτυπωμάτων που είχε δώσει.  

Οι πληροφορίες λένε ότι γεννήθηκε στη Σαουδική Αραβία και η οικογένειά του μετανάστευσε στη Συρία όταν ήταν 8 χρόνων. Εκεί πήρε και την υπηκοότητα. Τον Ιανουάριο του 2014 εντάχθηκε στον ISIS ενώ η οικογένειά του γνώριζε πως σκοτώθηκε ενώ πολεμούσε με τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία. 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών