Α.Κυπριανού : Να υπάρξει πρόοδος κι ας μην διεξαχθούν οι βουλευτικές

Τους τέσσερεις που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και στην Πάφο, αποφάσισε χθες βράδυ η επαρχιακή συνδιάσκεψη του κόμματος. Αυτοί είναι με αλφαβητική σειρά οι: Κώστας Δίπλαρος, Μάριος Ιγνατίου, Αντρέας Φακοντής και Μάριος Χρίστου.
 
Μιλώντας ενώπιων της συνδιάσκεψης χθες βράδυ, ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού, επεσήμανε πως  το ΑΚΕΛ «δεν διεκδικικεί εκλογική δύναμη με το ψέμα και τη διαστρέβλωση και δεν θυσιάζει το καλό του τόπου στο βωμό του ποσοστού, όντας δύναμη πατριωτική, υπεύθυνη και σοβαρή».

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, «το Κυπριακό είναι το διαχρονικό θύμα της κάθε προεκλογικής περιόδο. Δεν χρειάζεται να πάω πίσω στην εποχή των Ιδεών Γκάλι ή των S300 για να το αποδείξω. Αρκεί μόνο να υπενθυμίσω ότι στην πενταετία 2008-2013, η επίθεση ενάντια στον Δ. Χριστόφια είχε στην αιχμή του δόρατος της το Κυπριακό. Κορυφωνόταν μάλιστα κάθε φορά που πλησίαζαν εκλογές».
 
Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού  ευχήθηκε να υπάρχει πρόοδος στο Κυπριακό και προοπτική λύσης του προβλήματος "και δεν θα αποτελέσει πρόβλημα αν θα ετοιμαστούν τα κομματικά ψηφοδέλτια και στο τέλος δεν διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές". 
 
Αναφορικά με τον καταρτισμό ψηφοδελτίων, όπως εξήγησε, αυτή η διαδικασία στο ΑΚΕΛ είναι χρονοβόρα αφού δεν αποφασίζει ο ηγέτης του κόμματος ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι αλλά ο καταρτισμός των ψηφοδελτίων γίνεται μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο.
 
Η διαδικασία καταρτισμού των ψηφοδελτίων έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο είπε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ με τις συζητήσεις στις κομματικές οργανώσεις βάσης , υποβλήθηκαν υποψηφιότητες και έγινε συζήτηση στις επαρχιακές επιτροπές και οι συνδιασκέψεις σημείωσε μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία καταλήγουν στον καταρτισμό των ψηφοδελτίων .
 
Τα ψηφοδέλτια του ΑΚΕΛ αναμένεται να επικυρωθούν σε συνεδρία της Κεντρικής επιτροπής που θα συνέλθει  το ερχόμενο Σάββατο.
 
Ο Άντρος Κυπριανού υποστήριξε ότι το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ θα ικανοποιεί τους βασικούς στόχους που έχουν καθοριστεί. Θα είναι δηλαδή εξήγησε αντιπροσωπευτικό από όλες τις οργανώσεις του λαϊκού κινήματος αλλά και θα στέλνει το μήνυμα της πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος. Θα υπάρχουν επίσης κατέληξε πολλά νέα πρόσωπα και σε ό,τι αφορά την ανάμειξη σε εκλογικές διαδικασίες αλλά και σε ό,τι αφορά την ηλικία.  
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Η εξαργύρωση της διπλωματίας, οι λύσεις στο υδατικό και η «στεγνή» αντιπολίτευση
Ελληνικά ΜΜΕ: Ανοίγει 38 χρόνια μετά τουρκικό λιμάνι για περίπου 1100 κυπριακά πλοία
Συνομιλίες ΠτΔ στο Βατικανό με αρχηγούς κρατών και άλλους αξιωματούχους-Πάει Ισπανία την Κυριακή (pics)
Το μήνυμα του ΠτΔ μετά την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου-«Εργάστηκε με αφοσίωση»
O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απέτισε φόρο τιμής στον Πάπα πριν την έναρξη της κηδείας του
Αναχωρεί για το συνέδριο του ΕΛΚ η Αννίτα Δημητρίου-Θα θέσει τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας
Ν. Αναστασιάδης: Στήριξα Χριστοδουλίδη στον δεύτερο γύρο, θα ήταν καταλυτικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ σε μια συγκυβέρνηση
Η αποχώρηση Σιζόπουλου, η διάδοχος κατάσταση και ο ελέφαντας που βολτάρει στην ΕΔΕΚ
Κολλημένοι στα κατεχόμενα-«Δεν τηρήθηκε καμιά υπόσχεση προς Τ/κ»
Μεταβαίνει στο Βατικανό για την κηδεία του Πάπα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης