Η εθνική παρουσιάστρια της Βόρειας Κορέας που εμπιστεύεται ο Κιμ

H Ri Chun Hui (Ρι Τσουν-χιι) είναι η κεντρική -κύρια, ενδεχομένως και η μόνη- παρουσιάστρια ειδήσεων του KCTV (Korean Central Television), του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της Βόρειας Κορέας. "Βγάζει" κάτι εξτραδάκια, ντύνοντας με τη φωνή της μεταγλωττίσεις. Στην πατρίδα της ανήκει στο -και πάλι ας πούμε- star system, καθώς τυγχάνει από τα πιο γνωστά πρόσωπα και -μην ξεχνιόμαστε- φωνές.

Από τα χείλη της ενημερώθηκε το έθνος για το θάνατο των Προέδρων Kim II Sung και Kim Jong II, καθώς και το τεστ που είχε κάνει η Β. Κορέα το 2006, σε πυρηνικά όπλα. Γενικά, δεν υπάρχει ιστορικό γεγονός που να συνδέεται με αυτό το κομμάτι της γης και δεν έχει παρουσιαστεί από την Ri. Για αυτό και την είδε όλος ο κόσμος μπροστά του, την ημέρα που η Β. Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχώς δοκιμή βόμβας υδρογόνου. Αυτήν ήξερε ο Kim Jong Un, αυτήν εμπιστεύτηκε -έστω και αν έχει "πατήσει" το 69ο της ηλικίας της. Ειρήσθω εν παρόδω, προτιμάται και για τα εορταστικά προγράμματα του KCTV.

Όπου υπάρχει προπαγάνδα, υπάρχει και μια θέση για τη συγκεκριμένη κυρία, η οποία συνηθίζει να φορά chima jeogori -την παραδοσιακή στολή της χώρας-, σε χρώματα που αντιστοιχούν... στο ύφος της είδησης: ήταν μαυροφορούσα την ημέρα που ανακοίνωσε το θάνατο του Kim Jong II και ροζ στις 6 Ιανουαρίου του 2016. Τότε που εξήγησε και ότι "δεν θα παρατήσουμε το πυρηνικό πρόγραμμα, όσο οι ΗΠΑ διατηρούν την επιθετικής τους στάση". Παρεμπιπτόντως, είχε "βγει" πάλι σε σύνταξη, αλλά για μια ακόμη φορά οι εξελίξεις την υποχρέωσαν να... βάλει τα ρούχα της δουλειάς.    

Η Ri γεννήθηκε το 1943 και από νωρίς διαπίστωσε πως είχε καλλιτεχνική φύση. Για αυτό και ακολούθησε σχετικές σπουδές. Όταν τις ολοκλήρωσε, πέρασε στο χώρο του θεάματος. Η καριέρα της, ως ηθοποιού, ξεκίνησε από το ραδιόφωνο και τα κινηματογραφικά στούντιο της Β. Κορέας -ιδιοκτησίας, εννοούμε του έθνους. Το 1971 ο δρόμος της, την έβγαλε στο KCTV που είχε ήδη συμπληρώσει οκτώ χρόνια ύπαρξης. Το πρόσωπό της ήταν το πρώτο ωστόσο, που είδαν οι τηλεθεατές, όταν το 1974 η κροατική τηλεόραση απέκτησε χρώμα. Έξι χρόνια αργότερα έγινε η πρώτη -μακράν της δεύτερης- TV persona και αυτή που πάντα προτιμούσαν για να αναγνώσει τις ανακοινώσεις των εθνοπατέρων. Στο ευρύτερο πλαίσιο της δουλειάς της, έκανε και ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές -ποιους άλλους;- τους Kim II Sung και Kim Jong II. Σοκαριστήκατε; Όχι ε; ΟΚ. Προχωράμε.
Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο από κάθε τι άλλο και αφορά το μεροκάματο που βγάζει επί αναρίθμητα συναπτά έτη, ως παρουσιάστρια, είναι πως ουδέποτε έχει υποβιβαστεί. Τουναντίον, εκείνη έχει υποβιβάσει, απολύσει ή στείλει για επανεκπαίδευση δεκάδες συναδέλφους της και προϊσταμένους!

Ήταν, είναι και... προφανώς θα είναι η μία και μοναδική επιλογή, όχι μόνο του KCTV, αλλά και του DPRK media (ή αλλιώς της εταιρίας που ελέγχει όλα τα media -ηλεκτρονικά και έντυπα- στη Βόρειο Κορέα και που φυσικά ελέγχεται πλήρως από την κυβέρνηση), μαζί και της επιτροπής που αποφασίζει για όλα τα παραπάνω (Central Broadcasting Committee). Μέσα στα χρόνια, έχει βολέψει ουκ ολίγους συγγενείς της. Γιατί; Ελάτε τώρα που δεν καταλαβαίνετε.


Ο αστικός μύθος τη θέλει να ανέπτυξε κατ' αρχάς επαγγελματικές και μετά προσωπικές σχέσεις, με τον Kim Jong II, στις αρχές της δεκαετίας του '70. Τότε που δήλωνε ηθοποιός.

Όταν "βγήκε" από τη ναφθαλίνη -για πρώτη φορά

Το Νοέμβριο του 2009 ήταν η πρωταγωνίστρια επεισοδίου του εβδομαδιαίου μαγκαζίνο, με τον τίτλο Choson Sinbo. Οι εικόνες την έδειχναν να ζει στην P'yongyang (την πρωτεύουσα) και να τη φροντίζουν τα εγγόνια της. Είχε φτάσει, θα λέγατε, σε μια κάποια ηλικία. Και δίκιο θα 'χατε. Έλα όμως, που οι εξελίξεις την υποχρέωσαν να αφήσει το σπίτι της και να επιστρέψει στην TV, γιατί η κυβέρνηση είχε ανάγκες, μετά την απώλεια του μεγάλου ηγέτη της χώρας -και την άνοδο του γιου του στην εξουσία.

Η παθιασμένη και γεμάτη ένταση φωνή της κρίθηκε αναγκαία για τη μετάδοση του μεγάλου γεγονότος. Οφείλουμε να σας πούμε δε, ότι ως ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της θεωρείται το γεγονός ότι δεν ουρλιάζει στους τηλεθεατές "αλλά τους απευθύνεται με ευγένεια". Όπως, ωστόσο, είχε πει ο Kim Yong, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης της πριν αυτομολήσει στη Νότιο Κορέα "το ειδικό βάρος που έχει είναι τέτοιο, που στην πατρίδα μας λέμε ότι "γεμίζει την οθόνη". Όταν έφτασα στη Νότιο Κορέα και άκουσα για πρώτη φορά τις ειδήσεις, αισθάνθηκα σαν να μιλούσαν γονείς, στο σαλόνι τους. Πολλές φορές οι παρουσιαστές έκαναν σαρδάμ, κάτι που στη Βόρεια Κορέα είναι ανεπίτρεπτο. Ενδεχόμενο τέτοιο λάθος, οδηγεί σε απόλυση".

Τώρα που γύρισε από την αποστρατεία, εκπαιδεύει τους νέους παρουσιαστές, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι... κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει διάδοχος κατάσταση. Ο Martyn Williams της ιστοσελίδας "North Korea Tech" έχει πει χαρακτηριστικά πως "αν της συμβεί κάτι, οι Βορειοκορεάτες δεν έχουν ιδέα τι θα κάνουν".

Πηγή news247.gr

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών