Για τις 27/1 αναβλήθηκαν οι αγορεύσεις στην ποινική υπόθεση Ρ. Ερωτοκρίτου

 Για τις 27 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η διαδικασία των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως βοηθού γενικού εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους  και του δικηγορικού γραφείου «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ». 
 
Κατά την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο συνήγορος υπεράσπισης του Παναγιώτη Νεοκλέους, Αλέκος Μαρκίδης ζήτησε από το Δικαστήριο όπως του δοθεί περαιτέρω χρόνος δύο εβδομάδων προκειμένου να ολοκληρώσει την αγόρευση του, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν, όπως είπε, να πράξει λόγω «ανυπέρβλητων προσωπικών περιπλοκών» και  παρά τον επαρκή χρόνο που δόθηκε για το σκοπό αυτό.    
 
Η κατηγορούσα αρχή δεν έφερε ένσταση στο αίτημα αναβολής από πλευράς του κ. Μαρκίδη  και έτσι το Κακουργιοδικείου όρισε την Τετάρτη,  27η Ιανουαρίου στις 9 το πρωί.
 
Ακολούθως, οι συνήγοροι υπεράσπισης των άλλων τριών κατηγορουμένων, Χρήστος Πουργουρίδης εκ μέρους του Ρίκκου Ερωτοκριτου, Ευάγγελος Πουργουρίδης εκ μέρους του Ανδρέα Κυπρίζογλου και  Κόκος Γεωργίου εκ μέρους του δικηγορικού γραφείου «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ», κατέθεσαν τις γραπτές τους αγορεύσεις και τις αυθεντίες ενώπιον του Κακουργιοδικείου.     

Και οι 4 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν 7 κατηγορίες που προνοούν μέχρι και 7 χρόνια φυλάκιση. Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο που καταχώρισε ο Γενικός Εισαγγελέας περιλαμβάνει τις κατηγορίες του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, δωροληψίας για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, δωροδοκίας οικείων αξιωματούχων, συναλλαγών με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, κατάχρησης εξουσίας, συνωμοσίας για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, συνωμοσίας προς καταδολίευση. Όλοι οι κατηγορούμενοι απορρίπτουν τις κατηγορίες εναντίον τους.
 
Πηγή ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας