Η ημέρα της κρίσης για την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου

Εν μέσω απειλών και αντιδράσεων  από τις συντεχνίες, συνέρχεται σήμερα στις δέκα το πρωί, το υπουργικό συμβούλιο ,το οποίο αναμένεται να λάβει αποφάσεις για το μέλλον της ΑΗΚ.
Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι ενώπιον του Υπουργικού θα τεθούν δύο προτάσεις: Η μια αφορά την απόσυρση του διατάγματος για αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ και η δεύτερη, την καταρχήν απόφαση για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της Αρχής στο μονοπωλιακό και το ανταγωνιστικό κομμάτι.
Παράλληλα, όλοι οι εργαζόμενοι στην Αρχή, κλήθηκαν από τις συντεχνίες στη Λευκωσία, για να συμμετάσχουν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση και να λάβουν αποφάσεις για τα περαιτέρω βήματά τους.
Η ΑΗΚ ανακοίνωσε ότι  θα είναι κλειστά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών, αλλά δεν θα επηρεαστεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.
 
Έτοιμες για όλα οι συντεχνίες
Ο πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ-ΟΗΟ-ΣΕΚ Ανδρέας Πανόρκος, μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, υποστήριξε ότι ο διαχωρισμός της ΑΗΚ αποτελεί το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού και κάλεσε το Υπουργικό Συμβούλιο να προσέξει τι θα αποφασίσει αύριο.
Ο κ. Πανόρκος επεσήμανε ότι η ΑΗΚ είναι ίσως ο πιο εύρωστος και υγιής οργανισμός στην Κύπρο και προσφέρει τα μέγιστα στην κυπριακή οικονομία.
"Έκκλησή μας", πρόσθεσε, "είναι όπως ο υπουργός, ο οποίος ζητούσε από εμάς υπευθυνότητα, αναλάβει τις ευθύνες του και προσέξει τι θα προωθήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο Ανδρέας Πανόρκος σχολίαζε όσα είπε χθες, από το στούντιο του ΡΙΚ, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος τόνισε ότι έχουν τηρηθεί στο ακέραιο οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στη σύσκεψη στο Προεδρικό στις 7 Δεκεμβρίου.
Ο Γιώργος Λακκοτρύπης είχε προσθέσει ότι, πέραν των προσωπικών επιθέσεων εναντίον του, απο τις συντεχνίες δεν παρουσιάστηκε οποιοδήποτε επιχείρημα εναντίον του διαχωρισμού της ΑΗΚ.
 
 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση Κύπρου για Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα