Οι άνθρωποι του Ακιντζί και το σουβλατζίδικο του «εκπρόσωπου» (Φωτογραφίες)

Αριστερών, κυρίως, καταβολών είναι οι άνθρωποι, που περιβάλλουν τον Τ/κ ηγέτη. Οι σύμβουλοι, οι στενοί συνεργάτες και ο πολιτικός περίγυρος, οι οποίοι ασκούν επιρροή στον Μουσταφά Ακιντζί, προέρχονται ως επί το πλείστον από το Τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (GTP) και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP).

Οζντίλ Ναμί
 
 
Ο Οζντίλ Ναμί, διαπραγματευτής της Τ/κ πλευράς, ανήκει στο Τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, πρόεδρος του οποίου είναι Τ/κ πρώην ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Στα πλεονεκτήματα του συγκαταλέγεται η καλή γνώση του κυπριακού προβλήματος. Επιπλέον διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και είναι ο συνδετικός κρίκος/ διαμεσολαβητής μεταξύ κατεχομένων και Τουρκίας.
 
Μπαρίς Μπουρτσού
 

Ο Μπαρίς Μπουρτσού, εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, ανήκει στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδεολογικά τοποθετείται πιο αριστερά από τον Μουσταφά Ακιντζί. Θεωρείται προοδευτικός και αναγνωρίζει τον αναχρονιστικό χαρακτήρα των εγγυήσεων του 1960. Άρχισε την πολιτική του σταδιοδρομία από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (GTP), από το οποίο αποσύρθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, αφού διαφώνησε με τη συνεργασία του κόμματος του με το Δημοκρατικό Κόμμα του Ντενκτας. Ασχολείται με το σύστημα εγγυήσεων και υποστηρίζει ότι πρέπει να αλλάξει.

Διατηρεί ταβέρνα -Kebab στην κατεχόμενη Λευκωσία (οικογενειακή επιχείρηση) και μάλιστα, όπως λένε οι θαμώνες, «φτιάχνει το ωραιότερο εκμέκ κανταΐφι με δική του συνταγή».
 
Meltem Onurkan Samani
 

Η Meltem Onurkan Samani, είναι ειδική σύμβουλος για πολιτικές υποθέσεις και ιστορία, γενική συντονίστρια των δικοινοτικών επιτροπών και «συμπρόεδρος» της «Επιτροπής Παιδείας».

Gürdal Hüdaoğlu
 

Ο Gürdal Hüdaoğlu, «υφυπουργός» της λεγόμενης «προεδρίας» στα κατεχόμενα, ανήκει στο TDP (Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας) και είναι αριστερών καταβολών (σοσιαλιστής).

Cenk Gürçağ
 

Ο Cenk Gürçağ, είναι συνεργάτης του Τ/κ ηγέτη (Private Secretary), δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, επίσης αριστερών καταβολών. 

Erhan Erçin
 

Ο Erhan Erçin, είναι μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, συντονιστής των προσπαθειών εναρμόνισης των κατεχομένων με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και «υφυπουργός εξωτερικών». Διετέλεσε «αξιωματούχος» επί Ταλάτ, Έρογλου και τώρα επί Ακιντζί ενώ «κινείται», όπως λένε οι πληροφορίες, ανάλογα με την κατεύθυνση του εκάστοτε Τ/κ ηγέτη.
 

 
 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα