ΔΗΣΥ: Μέτρα εξορθολογισμού της ΑΗΚ εν μέσω αρνησης

   
Η πρόταση την οποία έχει ετοιμάσει η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός προνοεί τον απαραίτητο εκσυχρονισμό, αναδιοργάνωση και λειτουργικότερη κατανομή του έργου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, προσθέτοντας πως το ζήτημα των τελικών αποφάσεων αν και εφόσον θα υπάρξουν σχετικά με τη φύση του οργανισμού είναι εντελώς διαφορετικό.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εργασιών της Βουλής, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως υπάρχουν ορισμένοι, οι οποίοι θεωρούν ότι ο απαραίτητος εκσυγχρονισμός και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε ημικρατικούς φορείς θα μπορούσαν να μεθοδευτούν, διατηρώντας την κρατική ιδιοκτησία και την φύση αυτών των οργανισμών.

Το παράδοξο είναι, σημείωσε, ότι στην περίπτωση της Αρχής Ηλεκτρισμού, την ώρα που η Κυβέρνηση προωθεί μέτρα εξορθολογισμού και καλύτερης διαχείρισης του Οργανισμού, μέσα από το διαχωρισμό των δύο οντοτήτων, βλέπουμε και πάλι να υπάρχει άρνηση και αντίδραση.

“Ο ΔΗΣΥ θεωρεί ότι αυτή την ώρα θα πρέπει όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην έχουμε από καμία πλευρά κατάχρηση γιατί το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η Κύπρος είτε σε ημικρατικούς οργανισμούς είτε σε τραπεζικούς οργανισμούς είναι απεργιακά μέτρα και συγκρούσεις”, πρόσθεσε.


Υφυπουργεία Ανάπτυξης και Τουρισμού

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την πρόθεση της Κυβέρνησης να προωθήσει τη δημιουργία Υφυπουργείων Ανάπτυξης και Τουρισμού, ο κ. Προδρόμου είπε πως ο ΔΗΣΥ είχε πάντοτε την άποψη ότι θα πρέπει να ενδυναμώσουμε τη λειτουργικότητα και τον ορθολογισμό στη διακυβέρνηση μέσα από τη δημιουργία Υφυπουργείων.

Ειδικότερα όμως, σημείωσε, ένα Υφυπουργείο Τουρισμού και ακόμα περισσότερο το Υφυπουργείο Ανάπτυξης, θεωρούμε ότι θα είναι απαραίτητο μέρος της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής που χρειάζεται αυτή την ώρα η Κύπρος.

“Θέλουμε βεβαίως να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τους σχεδιασμούς μας και το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί η δημιουργία των Υφυπουργείων να γίνει χωρίς επιπρόσθετο δημοσιονομικό κόστος, αλλά με ανακατανομή και καλύτερη διοργάνωση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών”, συμπλήρωσε.

Ακάμας

Ο κ. Προδρόμου επανέλαβε τη στήριξη του κόμματος του στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να καταλήξει σε ένα διαχειριστικό σχέδιο για την προστασία του Ακάμα, το οποίο μάλιστα, σημείωσε, θα εφαρμοστεί μετά από καθυστέρηση δεκαετιών.

Αναμένουμε, είπε, ότι ο αρμόδιος Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αφού πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει για μια ακόμη φορά τους ενδιαφερόμενους φορείς, θα προωθήσει το σχέδιο, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις από την Κυβέρνηση για να μπορέσει να υλοποιηθεί ένα αποτελεσματικό και λογικό καθεστώς προστασίας και ανάδειξης της χερσονήσου του Ακάμα και του φυσικού πλούτου της.

Σημειώνουμε με ικανοποίηση, συνέχισε, ότι το σχέδιο όπως παρουσιάστηκε στη Βουλή, στηρίζεται στην ευρωπαϊκή οδηγία για προστασία των οικοτόπων όσο και στη γενική προστασία που προβλέπεται για περιοχές που εμπίπτουν στο δίκτυο natura, ενώ ταυτόχρονα δεν καταδικάζει τις κοινότητες και τους ανθρώπους της περιοχής.

“Πρόκειται για την ισορροπημένη προσέγγιση που χρειαζόμαστε. Με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να λάβει και να κατοχυρώσει μέσα από μια μεθοδευμένη προσέγγιση όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της ευαίσθητης αυτής περιοχής θεωρούμε ως απολύτως λογική την προσέγγιση ότι ένα εθνικό δασικό πάρκο θα συμπίπτει με το κρατικό δάσος που υπάρχει. Αναμένοντας το επόμενο στάδιο και την συμβολή άλλων αρμόδιων κρατικών αρχών σημειώνουμε ότι υπάρχει ανάγκη για προσαρμοσμένες λύσεις όχι μόνο για τις περίκλειστες ιδιωτικές εκτάσεις αλλά και για τις περίφημες λευκές ζώνες το θέμα των οποίων εκκρεμεί για χρόνια”, κατέληξε.

Συγχαρητήρια στη νέα ηγεσία της ΝΔ

Ο ΔΗΣΥ, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, συγχαίρει τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και του εύχεται κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του, ιδιαίτερα μέσα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

“Συγχαρητήρια έδωσε ψες με τηλεφωνική επικοινωνία και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος μάλιστα συνεννοήθηκε με τον νέο ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας για να έχουν κατ΄ ιδίαν συνάντηση. Εξυπακούεται ότι τα δύο αδελφά κόμματα θα συνεχίσουμε να έχουμε την πολύ στενή συνεργασία ενώ θα συζητήσουμε και τρόπους για την ενδυνάμωση και επέκταση της συνεργασίας και του συντονισμού. Ο Πρόεδρος του κόμματος μας έχει αποστείλει και επίσημα επιστολή στο νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας”, συμπλήρωσε.


 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας