Αδεια εργασίας για τους Σύρους μετανάστες σχεδιάζει η Τουρκία

Η Αγκυρα σχεδιάζει να προχωρήσει στο δικαίωμα έκδοσης άδειας εργασίας για τους Σύρους πρόσφυγες, προκειμένου να διευκολύνει την μείωση του αριθμού όσων διοχετεύονται από την Τουρκία προς την υπόλοιπη Ευρώπη.
 
Aυτό δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκής Ενωσης Βολκάν Μποζκίρ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Προσπαθούμε να ελαττώσουμε την πίεση της παράνομης μετανάστευσης προσφέροντας στους Σύρους άδεια εργασίας στην Τουρκία και κρατώντας τους στο έδαφος μας». 

Σημειώνεται πως ο αριθμός των παράνομων μεταναστών το 2015 μόνον από τη Συρία ξεπέρασε τις 150.000 και οι Τουρκικές Αρχές σταματούσαν 500 μετανάστες την ημέρα.
 
Την είδηση αναδημοσιεύει η εφημερίδα Χουριέτ. 

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς πάντως δήλωσε πριν από λίγες ημέρες πως οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν "πολύ αυξημένες" μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στις Βρυξέλλες και στην Άγκυρα για την αναχαίτισή τους. "Ο αριθμός των ανθρώπων που φθάνουν στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πολύ αυξημένος, από 2.000 έως 3.000 κάθε μέρα", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία. "Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι".
 
Η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν στα τέλη Νοεμβρίου ένα "σχέδιο δράσης" που προβλέπει τη χορήγηση ευρωπαϊκής βοήθειας ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στις τουρκικές αρχές με αντάλλαγμα τη δέσμευσή τους να ελέγχουν καλύτερα τα σύνορά τους και να συνεργαστούν στη μάχη κατά των διακινητών.
 
Παρά τη συμφωνία αυτή, πολλοί μετανάστες, κυρίως σύροι και ιρακινοί πρόσφυγες, συνεχίζουν να αψηφούν τον χειμερινό καιρό και επιχειρούν τον επικίνδυνο διάπλου του Αιγαίου από τις τουρκικές ακτές προς τα ελληνικά νησιά.
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών