Οι φωτογραφίες μέσα από το κρησφύγετο του Ελ Τσάπο


Έξι μήνες μετά το ανθρωποκυνηγητό των μεξικανικών αρχών του μεγαλύτερου βαρώνου ναρκωτικών των τελευταίων ετών, ο Ελ Τσάπο, διαφορετικά Χοακίν Γκουσμάν συνελήφθη βάζοντας τέλος στο θρίλερ αυτών των μηνών. Όλα δείχνουν πως ο Ελ Τσάπο κρυβόταν κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των μεξικανικών αρχών, μιας και συνελήφθη σε κοντινή κωμόπολη της γενέτειράς του στη Σιναλόα, περιοχή που υποτίθεται ότι οι αρχές είχαν χτενίσει κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του. 

 

 


Ο ίδιος εντοπίστηκε σε απλό διαμέρισμα, που δεν θύμιζε σε τίποτα τα μεγαλεία που διαφήμιζε για χρόνια ο Μεξικανός, με τις αρχές να δίνουν στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες, λίγα λεπτά μετά από την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

 


Παράλληλα, σημειώνουν πως κατά τη διάρκεια της εισόδου των ειδικών δυνάμεων στο κρησφύγετο σκοτώθηκαν πέντε μέλη της συμμορίας της Σιναλόα, της οποίας ο Ελ Τσάπο ήταν αρχηγός, καθώς είχαν αναλάβει τη φρούρησή και άνοιξαν πυρ εναντίων των αρχών. 

 

 

Ο Γκουζμάν, βρέθηκε να κοιμάται με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν ένα από διαμέρισμα, που δεν εμπεριέχει το παραμικρό ίχνος χλιδής, με τις αρχές να τονίζουν πως αυτός ήταν ένα τρόπος να μην κινήσουν τις υποψίες.
 

 

 

 

 

 

 

 
 

Δειτε Επισης

Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε πτήση στη Μαγιόρκα, πήρε φωτιά το αεροσκάφος-Στους 18 οι τραυματίες
Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση στο Τέξας
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή στη Μελβούρνη-Αναζητείται ένας ύποπτος
Φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Στους 24 οι νεκροί, αγωνία για κορίτσια που ήταν σε κατασκήνωση και αγνοούνται
Προς εκεχειρία στη Γάζα-Τι περιλαμβάνει η πρόταση των ΗΠΑ την οποία αποδέχθηκε η Χαμάς
Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικοί στη Γαλλία σκίζουν με μαχαίρια φουσκωτή βάρκα με μετανάστες
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ