Ενισχυμένα πακέτα για τις άπορες οικογένειες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πάφου

Με μια καινοτομία ξεκινά το 2016 η Επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόνοιας του Δήμου Πάφου, σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Μαρία Ζαβρού.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η κ. Ζαβρού ανέφερε πως κατόπιν απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Πάφου αποφασίστηκε όπως με το νέο έτος προσφέρονται ενισχυμένα πακέτα στις δυσπραγούσες οικογένειες που στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πάφου, την 1η Παρασκευή κάθε μήνα, που θα ισοδυναμεί με τα πακέτα των τεσσάρων Παρασκευών του μήνα που δίδονταν πριν.
 
Η κ. Ζαβρού ανέφερε ενδεικτικά πως το ενισχυμένο πακέτο που θα δίδεται δεν θα στερεί σε τίποτα με το περιεχόμενο των πακέτων που πρόσφερε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Πάφου τις τέσσερις Παρασκευές του μήνα.
 
Πρόσθεσε ακόμη,  πως σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πάφου σιτίζει 530 οικογένειες ωστόσο έχουν γίνει 30 νέες αιτήσεις οι οποίες , όπως είπε, αναμένεται να αξιολογηθούν.
 
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο συνέχισε, στηρίζει τους μονογονιούς αλλά και τις πολυμελείς οικογένειες και κάθε πακέτο που προσφέρεται περιλαμβάνει, γάλα, σκόνη γάλακτος για τα  παιδάκια, απορρυπαντικά, φρούτα, και λαχανικά.
 
Η κ. Ζαβρού σημείωσε πως τις γιορτές των Χριστουγέννων προσφέρθηκαν ενισχυμένα πακέτα σε όλες τις οικογένειες, κουπόνια των 20 ευρώ αλλά και παιχνίδια σε όλα τα παιδιά.
 
Ακολούθως αναφέρθηκε στον σχολαστικό έλεγχο που γίνεται με πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή προκειμένου να λαμβάνουν τρόφιμα οι οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.
 
Ευχαρίστησε τέλος την κ. Άντρη Τσαρτσάλη υπηρεσιακή λειτουργό του Δήμου Πάφου η οποία είναι αρμόδια στην ετοιμασία των πακέτων , αλλά και όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια.
 
Η κ. Ζαβρού η οποία είναι η πρωτεργάτης της δημιουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δ. Πάφου αφού με δική της εισήγηση λειτούργησε, ευχήθηκε όπως ο χώρος που στεγάζεται το Παντοπωλείο βελτιωθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, που έχουν πραγματική ανάγκη.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου