Οι εφημερίδες σήμερα

Η ομιλία του ΠτΔ στη ΓΣ των ΗΕ, οι επαφές του Προέδρου στη Νέα Υόρκη, τα ενεργειακά και η τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου, οι επενδύσεις της Cyta, τα κόκκινα δάνεια και η έκθεση του Ελεγκτή για τον Δήμαρχο Λάρνακας και Πρόεδρο του ΣΑΛ είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η “Αλήθεια” φιλοξενεί το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “ Ιδού το όραμα για τη λύση” και γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από το βήμα της ΓΣ των ΗΕ έθεσε το πλαίσιο για την επίλυση του Κυπριακού, σημειώνοντας την ίδια ώρα ότι σε ορισμένα θέματα ουσίας παραμένουν σημαντικές διαφορές.
Αλλού γράφει ότι βρίσκονται ενώπιον του Εισαγγελέα πέντε επενδύσεις της Cyta την περίοδο 2011-2013 με ζημιά για τον οργανισμό 176 εκ. Επίσης η “Α” γράφει ότι τέθηκε υπό εξαήμερη κράτηση ο κοινοτάρχης Ποταμιάς για διερευνώμενες υποθέσεις οικονομικών ατασθαλιών.

“Πετρέλαιο από το Ζορ  στην ΑΟΖ μας” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η “Σημερινή” που γράφει ότι κοίτασμα πετρελαίου από τη γεωλογική δομή του αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζορ ενδέχεται να βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ. Επίσης σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα προβάλλει δηλώσεις της Προέδρου της Ελληνικής ότι τα κόκκινα δάνεια αποτελούν βόμβα, απειλή και βαρίδι. Αλλού η “Σ” αναφέρεται στην παράδοση χθες στον Πρόεδρο της Βουλής αντικειμένων `Αγγλου Δήμιου μεταξύ αυτών και ντοκουμέντα των απαγχονισθέντων της ΕΟΚΑ.

Υπό τον τίτλο “Λίστα Προέδρου για Κυπριακό” τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο “Φιλελεύθερος” και γράφει ότι ο ΠτΔ από το βήμα της ΓΣ των ΗΕ ζήτησε κατάργηση των εγγυήσεων, αποχώρηση του στρατού και εφαρμογή των τεσσάρων βασικών ελευθεριών ενώ αναφορά κάνει και στις διάφορες επαφές του Προέδρου. Αλλού αναφέρει ότι στο τέλος της φτάνει μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες των αγνοουμένων μας με την κηδεία των λειψάνων μιας ολόκληρης οικογένειας μεταξύ αυτών και ενός εξάμηνου βρέφους. Σε άλλο δημοσίευμα ο “Φ” αναφέρει ότι οδηγός με μονοκάμπινο έσπερνε την πύρινη λαίλαπα στο δρόμο του και ότι στρατιώτες τον είδαν να πετά αναμμένο στερεό πετρέλαιο.

Η “Χαραυγή” με τίτλο στο κύριό της θέμα “Εκθεση-Φωτιά για τον Α.Λουρουτζιάτη γράφει ότι έκθεση του Γενικού Ελεγκτή `καίει` τον Δήμαρχο Λάρνακας και Πρόεδρο του ΣΑΛ καταλογίζοντάς του `παράνομες  παρεμβάσεις και υπέρβαση εξουσίας σχετικά με πληρωμές προς εργολάβους και εργασίες στο αποχευτικό`.
Αλλού αναφέρει ότι διερευνώνται ποινικά αδικήματα και μίζες στο “Uniastrum-Gate”. Eπίσης η “Χ” γράφει ότι Ε/κ και Τ/κ τίμησαν την ανεξαρτησία της μιας Κύπρου και τους ενός λαού.

“Συζητήσεις για ενέργεια στο περιθώριο” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόφωνη ``Cyprus Mail`` που γράφει για τις επαφές των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου χθες στη Νέα Υόρκη οι οποίοι μίλησαν για την επόμενη τριμερή στην Αθήνα την ίδια ώρα που ο ΠτΔ απευθυνόταν στη ΓΣ των ΗΕ για το όραμά του για λύση. Αλλού αναφέρει ότι συζητήθηκε χθες στην επιτροπή Παιδείας το θέμα των μετεγγραφών στο ΠΚ. Επίσης αναφορά γίνεται στην παράδοση στον Πρόεδρο της Βουλής αντικειμένων που ανήκαν στον δήμιο Harry Allen.

H εβδομαδιαία “Oικονομική Καθημερινή” με τίτλο στο κύριό της θέμα “Το όραμα για την Κύπρο του μέλλοντος στον ΟΗΕ” γράφει για τις αναφορές του ΠτΔ στην ΓΣ για την πορεία των συνομιλιών, την πρόοδο και το όραμά του για την λύση.
Αλλού αναφέρει ότι δύο χρόνια μετά κρίθηκε πως η Κύπρος πληροί τα σχετικά κριτήρια διαφάνειας και βγαίνει από τη λίστα του ΟΟΣΑ τον Νοέμβριο. Επίσης η εφημερίδα σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι Τσίπρας και Ομπάμα συζήτησαν για το μνημόνιο και το χρέος της Ελλάδας σε σύντομη δεξίωση του Αμερικανού Προέδρου προς ηγέτες των κρατών μελών των ΗΕ.



Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της