Τζον Κέρι: "Κοντά η ιστορική στιγμή της επανένωσης"

Τη συνεχιζόμενη σταθερή υποστήριξη των ΗΠΑ για μια δίκαιη και διαρκή πολιτική λύση στη μακροχρόνια διαίρεση της Κύπρου, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σημειώνοντας πως είναι αισιόδοξος ότι “με την ισχυρή δέσμευση και των δυο θαρραλέων ηγετών της Κύπρου και την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας, η ιστορική στιγμή της επανένωσης βρίσκεται κοντά”.

“Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για την επίτευξη ενός μόνιμου και αμοιβαία αποδεκτού αποτελέσματος”, είπε ο κ. Κέρι, σε γραπτή του δήλωση με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Κύπρου την 1η Οκτωβρίου.

“Εκ μέρους του Προέδρου Ομπάμα και του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, συγχαίρω το λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 55η Ημέρα της Ανεξαρτησίας σας αυτή την 1η Οκτωβρίου. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένας πολύτιμος φίλος και εταίρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μοιραζόμαστε μια μακρά ιστορία προώθησης αμοιβαίων προτεραιοτήτων, όπως την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πέραν αυτών των κοινών συμφερόντων, η φιλία μας έχει ρίζες στα δημοκρατικά ιδεώδη και τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας που συνδέουν τις δυο μας χώρες”, ανέφερε ο κ. Κέρι.

Πρόσθεσε πως “καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία γιορτάζει αυτή τη σημαντική ημέρα, θα ήθελα να εκφράΣω τη συνεχιζόμενη σταθερή υποστήριξη των ΗΠΑ για μια δίκαιη και διαρκή πολιτική λύση στη μακροχρόνια διαίρεση του νησιού”.

“Είμαι αισιόδοξος ότι με την ισχυρή δέσμευση και των δυο θαρραλέων ηγετών της Κύπρου και την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας, η ιστορική στιγμή της επανένωσης βρίσκεται κοντά. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για την επίτευξη ενός μόνιμου και αμοιβαία αποδεκτού αποτελέσματος”, υπογράμμισε.

“Εύχομαι σε όλο το λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας ειρήνη, ευημερία και ένα χαρούμενο εορτασμό για αυτή την ιστορική Ημέρα της Ανεξαρτησίας”, κατέληξε ο κ. Κέρι.

Δειτε Επισης

Λάβρος ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό-«Δόθηκαν πολλές ευκαιρίες, ενήργησε με δόλο»
Συντετριμμένος ο Τυχικός μετά την έκπτωσή του από τη Μητρόπολη-Αρνείται τα περί αποτειχισμού
Οι τρεις καταγγελίες που έριξαν τον Τυχικό από τον θρόνο της Μητρόπολης-Χειροτόνησε αποτειχισμένο στη Θεσσαλονίκη
Δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας ο Ερντογάν-Πιθανή συνάντηση με Τραμπ
Ικανοποίηση ΥΠΕΣ για την έγκριση της πρότασης της Κυβέρνησης για ψήφο στα 17-«Εμπιστευόμαστε τους νέους μας»
Συνάντηση με τον Φινλανδό ομόλογό του πραγματοποίησε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-Άριστες οι διμερής σχέσεις
Ομόφωνο ναι της Ολομέλειας για δικαίωμα ψήφου από τα 17-Σε ισχύ από τις Προεδρικές του 2028
Βελτίωση της ποιότητας του νερού δείχνουν οι έλεγχοι των Βάσεων στο Lady’s Mile-«Ασφαλείς για κολύμβηση»
Καταδίωξη σκάφους με πυροβολισμούς ανοικτά του Κάβο Γκρέκο-Συνελήφθη ένα πρόσωπο
Άδειασε την Αστυνομία το Δικαστήριο για τις συλλήψεις των επεισοδίων στη Λακατάμια-«Δεν υποστηρίζεται η μαρτυρία από τα γεγονότα»