Τον καλέι να απέχει από την καθήκοντα του...

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος απέστειλε σήμερα επιστολή στον Κοινοτάρχη Ποταμιάς με την οποίαν τον καλεί να απέχει από την εκτέλεση των καθηκόντων του, λόγω της σοβαρότητας των ποινικών ερευνών που διεξάγονται εναντίον του.

Στην επιστολή, η οποία στάληκε στα ΜΜΕ από το γραφείο του ΥΠΕΣ, ο κ. Χάσικος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "η σοβαρότητα, το εύρος αλλά και η άμεση διασύνδεση των εν λόγω ποινικών υποθέσεων και με υπαλλήλους του Κοινοτικού Συμβουλίου, αλλά, ενδεχομένως, και με συμβαλλόμενα ή και συνεργαζόμενα με την Κοινότητα μέρη, επιβάλλουν, όπως ήδη διαφάνηκε, τάχιστο χειρισμό και σχετικών θεμάτων από το Κοινοτικό Συμβούλιο".

Ο ΥΠΕΣ αναφέρει ότι λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διαφύλαξης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει την άποψη ότι ο Κοινοτάρχης θα πρέπει να απέχει των καθηκόντων του "και μετά τη λήξη της περιόδου κράτησης του μέχρι την πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων, χωρίς, βεβαίως, να προκαταλαμβάνει κανείς το όποιο τελικό αποτέλεσμα".

"Με τον τρόπο αυτό, θα διαφυλαχθούν καλύτερα, τόσο η αρχή της αμεροληψίας όσο και η εύρυθμη λειτουργία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ποταμιάς", αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Χάσικος.
 
Υπό εξαήμερη κράτηση ο Κοινοτάρχης

O πρόεδρος   του Κοινοτικού Συμβούλιου Ποταμιάς συνελήφθη και τέθηκε χθες υπό εξαήμερη κράτηση.
 Εναντίον του εξετάζονται συνολικά 14 κατηγορίες, με κυριότερες αυτές της κατάχρησης εξουσίας, συνωμοσίας, κλοπής από αξιωματούχο, παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος, δωροληψία για επίδειξη εύνοιας, δόλο και κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο λειτουργό, πλαστογραφία κ.ά.

 Οι υποθέσεις άρχισαν να διερευνώνται εναντίον του υπόπτου κοινοτάρχη από τις 29 Ιουνίου 2015, όταν διαβιβάστηκε στον αρχηγό της Αστυνομίας από τη Νομική Υπηρεσία έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που αφορούσε έλεγχο των λογαριασμών του Κοινοτικού Συμβουλίου της κοινότητας Ποταμιάς. Η Ελεγκτική Υπηρεσία εντόπισε παρατυπίες σε σχέση με Νόμους και Κανονισμούς και ζήτησε να ελεχθεί η πιθανότητα διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Ζητώντας την έκδοση του διατάγματος κράτησης του υπόπτου, Η αστυνομία αναφέρθηκε σε διάφορα γεγονότα που εξετάζονται σε βάρος του υπόπτου. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο κατάλογος 33 επιταγών που εκδόθηκαν από δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ποταμιά συνολικού ύψους €110.860.

Ακόμα, άλλη μαρτυρία αποκαλύπτει ότι επιταγή ύψους €6.000 παραδόθηκε στον ύποπτο, για να χρησιμοποιηθεί για βοήθεια απόρων δεν έφτασε στους παραλήπτες της.. Σε άλλη περίπτωση, εντοπίστηκαν τρία ποσά που καταβλήθηκαν ως εισφορές από το Συμβούλιο στην ΠΕΟ Ποταμιάς και σε Αθλητικό Σωματείο της κοινότητας, δόθηκαν στον ύποπτο και σε άλλο πρόσωπο του Κοινοτικού Συμβουλίου.

 Εξάλλου, η Ελεγκτική Υπηρεσία εντόπισε και άλλες παρατυπίες, όπως πληρωμές χωρίς δικαιολογητικά, αγορά εξοπλισμού που είναι άγνωστο πού κατέληξε κ.ά. Ακόμα εντοπίστηκαν περιπτώσεις ανάθεσης εργασιών σε εταιρείες και άτομα χωρίς την προκήρυξη προσφορών, και χωρίς να λαμβάνεται απόφαση του Συμβουλίου.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της