Εκσκαφές σε δεύτερο σημείο στον Τράχωνα εντός της εβδομάδας


 Στο σημείο "δύο" στον κατεχόμενο Τράχωνα αναμένεται να αρχίσουν οι εκσκαφές για τον εντοπισμό οστών αγνοουμένων εντός της εβδομάδας, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ το ε/κ μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), Νέστορας Νέστορος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Νέστορoς είπε ότι οι εκταφές στο σημείο ένα ολοκληρώθηκαν και έχουν εντοπιστεί οστά που ανήκουν σε 20 άτομα. Πρόσθεσε ότι αναμένεται εντός της εβδομάδας να ξεκινήσει η εκσκαφή στο σημείο δύο, το οποίο βρίσκεται δυτικά του σημείου ένα, στα 70 περίπου μέτρα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το που εντοπίζεται το σημείο δύο, ανέφερε ότι από σχέδια του Κτηματολογίου του 1963 και του 1970 το σημείο δύο εντοπίζεται σε κοιλότητα με “ποταμωσιά” και μαζί με το σημείο ένα φαίνεται πως ήταν το τέρμα ενός παλιού χωματόδρομου.

Ο κ. Νέστορος ανέφερε στο ΚΥΠΕ επίσης ότι “αναμένουμε (από την τ/κ πλευρά) να μας ενημερώσουν για ένα τρίτο σημείο για το οποίο φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία”.

Δειτε Επισης

Τι σημαίνει για το Κυπριακό η εκεχειρία Τουρκίας και Κούρδων-«Θα έχει ένα πρόβλημα λιγότερο
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις-«Θέλω να δω αυτό το κορίτσι και να του πω ότι πλέον είναι κόρη μου»
Χαιρετίζουν τις εξαγγελίες Προέδρου για ανέγερση Γυμνασίου στο κέντρο της Πάφου
Συγκλονίζουν για τα επεισόδια γονείς των θυμάτων στα Τέμπη-«Πήγαμε να δώσουμε οξυγόνο, μας έκαψαν τα πνευμόνια»
Πώς ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο διέγνωσε τον καρκίνο στον Αλέξη Κούγια
Πολύπλοκη παραμένει η κατάσταση υγείας του Πάπα Φραγκίσκου
Τρεις τελικά οι ύποπτες συσκευές για την φονική πυρκαγιά με πέντε νεκρούς-Αποστέλλονται τεκμήρια στο εξωτερικό
Εξέφρασε στήριξη στην Ουκρανία μετά την ένταση στο Λευκό Οίκο ο ΥΠΕΞ-«Η συνέχιση του διαλόγου είναι το κλειδί»
Η πρώτη αντίδραση του Ερντογάν μετά την εκεχειρία του PKK-«Ξεκινά η εποχή της Τουρκίας χωρίς τρομοκρατία»
Άνοιξε ο ιατρικός φάκελος του Καλογήρου-Τα φάρμακα για καρδιά και η ψυχική νόσος