Υπόθεση ΣΑΠΑ: Ίδιο κατηγορητήριο με τους υπόλοιπους οι Σαρίκας και Σιαηλής

Στο ίδιο κατηγορητήριο της υπόθεσης ΣΑΠΑ με τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Πάφου Γιώργο Μιχαηλίδη, Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου βρίσκονται από σήμερα ο  Βουλευτής της ΕΔΕΚ Πάφου Φειδίας Σαρίκας  και ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής. Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση που υπέβαλαν μέσω των συνηγόρων τους για το ζήτημα αυτό .

Ανακοινώνοντας την απόφαση του, ο πρόεδρος του κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ ανέφερε μεταξύ άλλων πως κοινός σκοπός όλων των κατηγορούμενων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν το προσωπικό όφελος ενώ τα αδικήματα που διαπράχτηκαν ήταν της ίδιας φύσης με ταύτιση σκοπού και μέσων, που δικαιολογούν την κοινή δίκη.

Ο κ. Δαυίδ είπε ότι το θέμα της χρονικής καθυστέρησης της δίκης απασχόλησε το δικαστήριο, ωστόσο ανέφερε θα ήταν πρόωρο αυτή την στιγμή να προβλεφτεί η εξέλιξη της διαδικασίας.

Συνεκτιμώντας, είπε, την ύπαρξη κοινής μαρτυρίας που θα δοθεί το δικαστήριο δεν δίνει την ευκαιρία της ξεχωριστής δίκης, σημειώνοντας πως το συμφέρον της δικαιοσύνης απαιτεί την ενιαία εκδίκαση της υπόθεσης.

Με την απόρριψη της έντασης κλήθηκαν να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους καταλογίζονται, απαντώντας ως ήταν αναμενόμενο μη παραδοχή.

Και οι πέντε πλέον κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες δεκασμού δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά,  αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου,  νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Η υπόθεση ορίστηκε για σκοπούς συνέχισης της ακρόασης στις 14 και 15 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Δειτε Επισης

Έκρηξη βόμβας σε όχημα 26χρονου έξω από οικία
Άνοιξαν πυρ εναντίον καφετέριας στη Λεμεσό-Ζημιές στο εσωτερικό της
Φωτιά σε φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Έκρηξη σε κατάστημα στη Λεμεσό-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκε και δεύτερο
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 60χρονου
Δύσκολη η εξαίρεση του πρωτογενούς τομέα από τον ΦΠΑ-«Υπάρχουν επιπτώσεις στις τιμές των προϊόντων»
Με πλάνο και στρατηγική για την επόμενη μέρα της ΕΔΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους Αναστασίου και Διομήδους
Υπέβαλε έφεση ο Κότας επί της απόφασης για το φόνο του Κωνσταντινίδη-Τρεις λόγους επικαλείται η υπεράσπιση
Δείχνει γραμμή πλεύσης για ευθύνες η στάση Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Το «κράτος εν κράτει» ΤΟΜ και η «αδικαιολόγητη ΗΜΥ
Σε άλλο σύμπαν ο Τατάρ-Χρησιμοποίησε τη συνάντηση με την Ολγκίν για να κάνει «προεκλογική» ομιλία