80 εκ. στα Ελληνικά ταμεία από την "λίστα Λαγκάρτ"

 Το ποσό των 80 εκ. ευρώ έχει αποφέρει μέχρι σήμερα στο ελληνικό δημόσιο ταμείο ο έλεγχος των οικονομικών εισαγγελέων στα στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης έχουν ταυτοποιήσει 1.725 λογαριασμούς που ανήκουν είτε σε φυσικά πρόσωπα είτε σε εταιρίες. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο έλεγχος οικονομικών στοιχείων για 170 πρόσωπα, ενώ είναι στο τελικό στάδιο η φορολογική έρευνα για άλλες 350 περιπτώσεις.

Μέχρι τώρα, μέσω αυτών των διαδικασιών, το δημόσιο έχει εισπράξει ποσό 80 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 13.788.184 περιήλθαν στα κρατικά ταμεία μετά από ρυθμίσεις που έκαναν ελεγκτέοι οφειλέτες, βάσει του νόμου Βαλαβάνη («100 δόσεις»). Οι βεβαιωμένες οφειλές που τέθηκαν σε ρύθμιση αφορούν συνολικό ποσό 26.023.832 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι η έρευνα με ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων των καταθετών της τράπεζας HSBC που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι διαφορετική από εκείνη που ξεκίνησαν οι τέσσερις εισαγγελείς Πρωτοδικών, οι οποίοι εξέτασαν το πρώην στέλεχος της τράπεζας, Ερβέ Φαλτσιανί και συντάκτη της λεγόμενης «Λίστας Λαγκάρντ».

Ο Φαλτσιανί φαίνεται πως έχει δώσει στους εισαγγελείς που μετέβησαν στο Παρίσι, στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα, μέλη της υπό διερεύνηση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φέρεται να διευκόλυνε καταθέτες να αποκρύπτουν και να φυγαδεύουν στην Ελβετία μεγάλα χρηματικά ποσά.

(ΚΥΠΕ/ΧΜ/ΑΓΚ)

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Οι πρώτες στιγμές μετά το φοβερό τροχαίο στην Ελλάδα-Εικόνες καταστροφής και πανικού
H Έκθεση της Γάνδης για τα Τέμπη που εκθέτει τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ-«Τα έλαια σιλικόνης καίγονται»
Φοβερό τροχαίο με δύο νεκρούς στην Ελλάδα-Όχημα έκανε όπισθεν, χτυπήθηκε από δεύτερο και από νταλίκα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδιο με Μπέο στο Δημαρχείο Βόλου-Συνελήφθη δημοτικός σύμβουλος
Προκλήσεις στα τουρκικά ΜΜΕ για τις ελληνικές εξοπλιστικές κινήσεις
Nέα στοιχεία για την τραγωδία στις Αχαρνές με θύμα 78χρονη-Ο μεγάλος τσακωμός πριν τη σπρωξιά στον θάνατο
Τραγωδία στην Ελλάδα-Ηλικιωμένος έσπρωξε και σκότωσε τη σύζυγό του
Άγρια επίθεση σε διανομέα στην Ελλάδα-Ο δράστης τον απείλησε με σφυρί και κατσαβίδι
Ποιοι είναι οι βομβιστές της Hellenic Train-Το «λάθος» με τις κάμερες
Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο δράστης αφήνει την βόμβα έξω από την Hellenic Train