Ρωσική συμβολή στις διαπραγματεύσεις ζήτησε ο ΠτΔ

Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, καθώς, επίσης, θέματα οικονομίας και ενέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρόεδρου Αναστασιάδη με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση, που χαρακτηρίστηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ιδιαίτερα παραγωγική και δημιουργική, έλαβε χώρα σε εξαιρετικό κλίμα και σε αυτή συμμετείχαν από κυπριακής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο κυβερνητικός κπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Η.Ε. Νίκος Αιμιλίου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Λαβρόφ ενημερώθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, δεχόμενος τις ευχαριστίες της Κύπρου για τη θέση αρχής που μέχρι σήμερα τηρεί η Ρωσική Ομοσπονδία στο εθνικό μας πρόβλημα. «Είχαμε, όμως, την ευκαιρία, εκτός από το Κυπριακό και τη συμβολή που μπορεί να διαδραματίσει στις συνομιλίες και στην επίλυσή του η Ρωσία να αγγίξουμε θέματα που αφορούν στην οικονομία και στην ενέργεια», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ετοιμάζει επίσκεψη στη Λευκωσία
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος 55 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την επιθυμία, κατόπιν πρόσκλησης της κυπριακής κυβέρνησης, να πραγματοποιήσει σε κάποια στιγμή επίσκεψη στην Κύπρο, ανταποδίδοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και εμπράκτως τις ευχαριστίες για τη στάση της Κύπρου, όσον αφορά στα διάφορα μέτρα που λαμβάνονται εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Βλέπει σήμερα τον Αλ Σίσι ο Πρόεδρος
Στο μεταξύ, καθοριστική αναμένεται να είναι η σημερινή συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στο επίκεντρο της οποίας αναμένεται να βρεθούν τα ενεργειακά της Μέσης Ανατολής.

Η συνάντηση που πραγματοποιείται στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά και την ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ στην αιγυπτιακή ΑΟΖ.

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα