Έφθασε η ώρα της αλήθειας για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου

 Το μέλλον του Ρίκκου Ερωτοκρίτου στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα θα κρίνει σήμερα η απόφαση του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για παύση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Την απόφαση θα ανακοινώσει στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Μύρων Νικολάτος.

Σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους, σε περίπτωση που το Συμβούλιο κάνει αποδεκτό το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος διόρισε τον κ. Ερωτοκρίτου,  δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει στην παύση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα, η απόφαση του Συμβουλίου έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για τον Πρόεδρο.

Αν γίνει αποδεκτή η αίτηση του κ. Κληρίδη, θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Νομικής Υπηρεσίας που ένας Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας παύεται για ανάρμοστη συμπεριφορά. Σ` αυτό το ενδεχόμενο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να προχωρήσει σε νέο διορισμό για τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα σε χρόνο που θα αποφασίσει ο ίδιος. 

Στην περίπτωση που το Συμβούλιο απορρίψει την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, τότε ο κ. Ερωτοκρίτου θα παραμείνει στη θέση του και θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του.

Με βάση την αίτηση που κατέθεσε στις 13ης Μαΐου 2015 ο Γενικός Εισαγγελέας “η εν λόγω συμπεριφορά αναφέρεται σε πράξεις, ενέργειες και δηλώσεις του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά την περίοδο μεταξύ 14.4.15 – 23.4.15 καθώς και σε χειρισμούς ποινικών υποθέσεων που αφορούν Φ.Π.Α. υπό συνθήκες που υποδηλώνουν σύγκρουση συμφέροντος, σε προγενέστερη χρονική περίοδο”.

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, σε γραπτή κατάθεσή του που ανέγνωσε ενώπιον του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 26/06/2015 παραδέχθηκε ότι αυτά που είπε στη δημοσιογραφική διάσκεψη της 14ης Απριλίου στο “Χίλτον”, ήταν λάθος και ζήτησε μέσω του Συμβουλίου από το Γενικό Εισαγγελέα, τη σύζυγο του και όλη την οικογένεια του την ειλικρινή του συγνώμη για την οδύνη που τους προξένησε για τα όσα είπε υπό το κράτος της ισχυρής άποψης ότι όλα όσα προηγήθηκαν στην υπόθεση Providencia τού δημιούργησαν υποψίες για διάπραξη πιθανών ποινικών αδικημάτων από κάποιον εμπλεκόμενο, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια από ποιον”.

Δειτε Επισης

Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της
Βροχές σε ανατολικά και βόρεια, στο «μενού» του καιρού σήμερα
Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ