Οι εφημερίδες σήμερα

 Η απόφαση της οικογένειας του εκλιπόντος πρώην Υπουργού Αμυνας Κώστα Παπακώστα να προσφύγει στο ΕΔΑΔ, η απόφαση των Υπουργών της ΕΕ για μετεγκατάσταση 120,000 προσφύγων, οι αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις ΗΠΑ για την κυπριακή οικονομία, η δήλωση του Τ/Κ ηγέτη για τους υδρογονάνθρακες, η νέα υπόθεση κατά της Τράπεζας Κύπρου, αλλά και η ατμοσφαιρική ρύπανση που οδηγεί στον θάνατο 140 άτομα ετησίως, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλουν οι κυπριακές εφημερίδες.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Στη δικαιοσύνη η αγορά ελληνικών ομολόγων” γράφει για νέα υπόθεση για την Τράπεζα Κύπρου και ότι κατηγορούμενοι αναμένεται να είναι ανώτερα στελέχη της Τράπεζας  Κύπρου και σημειώνει ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών θα εξετάσει την περίπτωση της Uniastrum. Η εφημερίδα αναφέρεται και στη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι η Κύπρος αποτελεί επιτυχημένο παράδειγμα οικονομικής μεταρρύθμισης. Γράφει επίσης για την ΑΗΚ και για ποινικής και πειθαρχικές έρευνες για το σκάνδαλο των πασσάλων.

“Η Σημερινή” με τίτλο “Προσφεύγει στο ΕΔΑΔ η οικογένεια Παπακώστα” γράφει ότι εξάντληση όλων των εσωτερικών και διεθνών ένδικων μέσων, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΔΑΔ, για δικαίωση, προαναγγέλλει η οικογένεια του εκλιπόντος πρώην Υπουργού Αμυνας, Κώστα Παπακώστα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι με προβλήματα και απεργίες άρχισε η σχολική χρονιά στη Μέση Εκπαίδευση. Επίσης, αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση των Υπουργών της ΕΕ για μετεγκατάσταση 120,000 προσφύγων.

“Ο Φιλελεύθερος” στο κύριό του θέμα με τίτλο “Επίθεση στα λαπόρτα” γράφει ότι η τσιμπίδα του Γενικού Λογιστηρίου θα αρπάξει όχι μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και τους ιδιώτες που έχουν ανεξόφλητα πρόστιμα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί προειδοποίησε χθες ότι μπορεί να αποτελέσει αιτία πολέμου η `μη λογική` αξιοποίηση των υδρογονανθράκων. Αναφέρει ακόμη ο `Φ` ότι νέα κόλπα εφευρίσκουν επιτήδειοι που ασχολούνται με τον ηλεκτρονικό τζόγο ώστε να γλυτώνουν το κλείσιμο των υποστατικών τους.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “Αντεργατικά επιμένει ο πρόεδρος ΔΗΣΥ” γράφει ότι αντεργατικά και αυταρχικά επιμένει ο ΔΗΣΥ, χέρι – χέρι με τις εργοδοτικές οργανώσεις, να επαναφέρει το θέμα της ρύθμισης των απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες. Γράφει επίσης για την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό και για νέο κύμα υποκρισίας. Αναφέρει η `Χ`  ότι το τεμάχιο κρατικής γης στο οποίο θα χτιζόταν η Κρατική Βιβλιοθήκη βρίσκεται σήμερα στη λίστα των `φιλέτων` που θα ξεπουληθούν στους ιδιώτες.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριό της θέμα με τίτλο “Η ατμοσφαιρική μόλυνση σκοτώνει 140 ανθρώπους ετησίως” γράφει για τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας σύμφωνα με την οποία κάθε χρόνο περίπου 140 άτομα στην Κύπρο πεθαίνουν πρόωρα από τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης  με 80 από τους θανάτους να οφείλονται στην σκόνη που κατά καιρούς πλήττει το νησί. Γράφει ακόμη για την χθεσινή απόφαση της ΕΕ σχετικά με τους πρόσφυγες. Επίσης, η εφημερίδα προβάλλει φωτογραφία από τη χθεσινή αποχή από τα μαθήματα για μία περίοδο που πραγματοποίησε η ΠΣΕΜ.

Η εβδομαδιαία “Οικονομική Καθημερινή” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Τα τρία κλειδιά του Αβέρωφ για την πώληση των δανείων” και γράφει για δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ στην εφημερίδα ο οποίος εξηγεί γιατί είναι προς το συμφέρον όλων να περάσει ο νόμος για την πώληση των δανείων. Αναφέρει επίσης ότι σήμερα το μεσημέρι ορκίζεται η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν αναφέρει ότι καμία χώρα δεν πήγε καλά με την λιτότητα.

Δειτε Επισης

Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της
Βροχές σε ανατολικά και βόρεια, στο «μενού» του καιρού σήμερα
Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ